Насловна Насловна Додик: Срби као народ никада нијесу престали да буду мета

Додик: Срби као народ никада нијесу престали да буду мета

1
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Срби не смију да пропусте ниједан тренутак да обезбиједе свој статус политичким средствима, водећи рачуна о очувању мира и стабилности.

Додик је рекао да Срби као народ никада нијесу престали да буду мета многих који су се, како је рекао, играли нашим судбинама.

Данас постоји свијест и у Србији и у Српској да смо били експеримент и да су се други играли са нашим судбинама, историјом, отимали територије и проглашавали их државом. Ништа нас нијесу питали, али су нас оптуживали за разне ствари, бомбардовали нас, бацали осиромашени уранијум…“, казао је Додик.

Упитан да прокоментарише процјене историчара да ће наредна година бити кључна и за Српску и Србију, а да ће Срби бити „главна мета“, Додик је рекао да те тврдње вјероватно имају упориште у томе што виде да је „Европа заморена, нема снагу коју је имала прије неког времена, да ЕУ има властитих проблема које не може да ријеши и питање је колико ће у будућности уопште бити кредибилна да успоставља правила која важе за овај простор“.

Да ли данас постоји ЕУ када у њој није Енглеска или када се распада једна од њених чланица? То говорим да би ми овдје, с обзиром на то да смо склони да пропуштамо историјске тренутке, били свјесни да не смемо пропустити ниједан тренутак који ће нас приближити томе да обезбиједимо наш статус онако како ми желимо„, истакао је предсједник Српске.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Ovaj je lud ,zemlja mu je podjeljena na dva dijela I moze samo helikopterom u drugi svoj Dio.I ,pazite narod je toliko glup da vjeruje da ce biti nezavisna ,ona karikatura od geografije,plus Sto je odvratna I Puna ratnih zlocinaca.Ali glupljeg od bosanca nema,samo da bace pogledati na kartu sve bi I’m bilo jasno.Ali neko je za sisanje,a neko za Banke…Plus Sto je poslao Mladica I Karadzic

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here