Насловна Политика Додик: Спреман сам да будем жртвован за право на референдум

Додик: Спреман сам да будем жртвован за право на референдум

0
ПОДИЈЕЛИ

Ја сам спреман да будем жртвован да би остварили своје право на референдум у Републици Српској, јер је Српска смисао историјске борбе овог народа. Ми смо данас у Српској слободни. Никад не смијемо да престанемо да се боримо за независност“, рекао је Милорад Додик, председник Републике Српске, на обележавању почетка устанка против фашизма у Крајини.

dodik

Додик је нагласио да се због борбе и жртава српског народа у Другом светском рату, а затим и у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату мора чувати Република Српска и за њу се борити, јер се данас борба за слободу брани на други начин демократијом, процедурама и рефрендумом.

Додик је пред бројним поштоваоцима традиције Народноослободилачке борбе /НОБ/ у Милића гају, месту где је 27. јула 1941. године започео устанак против фашизма у Крајини изјавио да је важно обележавање тог догађаја јер бројни народи данас желе да припишу себи заслуге у борби против фашизма.

Он је навео да је структура антифашистичких јединица скоро до самог краја рата била доминантно српска, а да су устанци у БиХ дизани, углавном, тамо где су живели Срби.

„Зато је важно данас доћи овдје у Милића гај, мјесто гдје су патриоте 1941. године дигле устанак за слободу, против фашизма, јер су знали да ће, ако се не боре, овај народ бити истријебљен и сатјеран у логоре без икакве шансе да се брани“, рекао је Додик.

Додик је поновио да су Срби у БиХ заслужили више од бивше Југославије која је била највећа заблуда српског народа.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here