Насловна Политика Додик: Спекулације о формирању паравојних формација у РС опасне

Додик: Спекулације о формирању паравојних формација у РС опасне

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик демантовао је данас наводе о формирању паравојних формација у Српској и оцијенио да је реч о изузетно опасним конструкцијама, преноси Танјуг.

Република Српска има своје Уставом и законима предвиђене институције које су у служби стабилности свих њених грађана, а конструкције које су се појавиле на појединим порталима да ‘предсједник Републике Милорад Додик уз подршку Москве формира паравојне јединице’ су изузетно опасне и нису у функцији информисања грађана“, саопштио је кабинет председника РС.

У саопштењу се указује да се у спорном тексту не позива „ни на једну провјерљиву чињеницу која би указивала на тачност навода о формирању таквих јединица у Републици Српској“.

Подсјетимо, сарајевски портал Журнал пренио је текст о томе да припадници организације „Србска част“ наводно формирају паравојне јединице.

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић одбацила је наводе о формирању паравојних формација у Српској, називајући их „неоснованим подметањима“.

Све те приче које се врте последњих неколико дана су само бомбастична нагађања“, рекла је Цвијановић.

Цвијановић је истакла да РС има регуларне формације, своју полицију и да је пажња институција и улагања усмерена према њима.

Мислим да су предимензионирали и почели да измишљају одређене ствари„, додала је Цвијановић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here