Насловна Политика Додик: РС у Русији има великог пријатеља

Додик: РС у Русији има великог пријатеља

0
ПОДИЈЕЛИ

milorad-dodik-doz

Како јавља агенција Фена, председник Републике Српске Милорад Додик разговарао је у Москви са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровим.

Додик је саопштио да су политички односи Русије и Републике Српске на највишем могућем нивоу, те да Република Српска у Русији ,,има великог пријатеља, што је потврђено и његовом данашњом посетом овој земљи”.

Оно што сигурно можемо рећи, и што могу да потврдим, јесте да Република Српска има у Русији значајног пријатеља и пуно разумевање наше позиције и наших проблема. У том погледу, апсолутно треба да будемо поносни на чињеницу да Руска Федерација увек примети и с пажњом прати све догађаје на простору БиХ и региона”, изјавио је Додик.

Додик: Русија показује принципијелан став

Потврдио је да је на данашњем састанку са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровим договорен наставак сталних контаката и сарадње власти РС и Русије, и да је наглашена потреба да РС о свим важним питањима за њу директно информише власти Руске Федерације.

Додик је нагласио да Русија већ низ година показује принципијелан став, залажући се управо за имплементацију договорених одредаба Дејтонског споразума, а никада није подржала понашање међународне заједнице изван слова тог споразума, објављено је на интернет страници председника РС.

На састанку с министром спољних послова Руске Федерације разговарано је и о питањима која се тичу билатералних односа, а посебно о привредној сарадњи.

Констатовали су и да се раније започети пројекти реализују према предвиђеној динамици, те да нема неких отворених питања, преноси Б92.

,,И даље постоји проблем у вези са регулисањем ранијег дуга БиХ, закона и споразума о двоструком опорезивању, као и неких других споразума билатералне природе који се морају постићи у складу са међународним стандардима са БиХ”, рекао је Додик.

Током састанка било је речи и о заједничком обележавању 100 година од почетка Првог светског рата.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here