Насловна Политика Додик: Република Српска ће дати подршку кандидату СНС

Додик: Република Српска ће дати подршку кандидату СНС

1
ПОДИЈЕЛИ

Србија треба да да поверење овој власти и настави пројекат дугорочне стабилизације, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик после разговора с премијером Александром Вучићем и додао да ће РС на председничим изборима у Србији подржати кандидата владајуће СНС.

„Србија треба да настави истим путем као и до сада. Србија треба да да поверење овој власти и настави пројекат дугорочне стабилизације. Мислим да Србија иде правим путем“, рекао је Додик новинарима у Влади Србије, након састанка са премијером Вучићем.

На питање новинара да ли је на састанку било речи о председничким изборима у Србији, пошто не крије да подржава актуелног председника Томислава Николића, Додик је поновио да ће подржати кандидата којег предложе напредњаци.

„Ова власт је дала нови подстицај и нову димензију а то што неки у Србији то не виде тако… Србија је повратила и ојачаја свој међународни положај и стабилизовала јавне финансије“, истакао је Додик.

Нагласио је да су председнички избори ствар Србије.

Такође је нагласио да Србија наставља са растом и да се то види из Бањалуке, те да актуелна власт у Србији има пуну подршку РС.

Како каже, РС ће увек бити на страни онога што изаберу грађани Србије, а да он има право да каже своје мишљење. Додик је рекао да РС има најбоље могуће односе са Србијом.

Изјавио је да са премијером Србије Александром Вучићем има добре односе и да њих двојица настављају да раде у најбољем интересу РС и Србије.

На питање новинара у Влади Србије какави су односи између њега и Вучића „пошто је било речи да су након референдума у РС ти односи захладнели“, Додик је рекао да су то спекулације.

„Не морате да бринете, ни ви, ни многи други који о томе мисле. А они који о томе говоре у јавном простору више желе да се то деси, него што је то тачно“, одговорио је Додик.

Рекао је да данашњи састанак са Вучићем није њихов први састанак после референдума и да су се већ једном састали у Београду, као и да се чују телефоном скоро сваки дан.

„Чуо сам се са премијером Вучићем скоро сваки други или трећи дан телефоном, био сам десетак дана у Кини, а после тога у Русији. Вучић је исто био на неким путевима и објективно није било могуће да се сретнемо“, навео је председник РС.

Како каже, неко је из тога извукао спекулацију.

„Али, не секирајте се. Веома смо добро, здрави и живи и настављамо да радимо у најбољем интересу за РС и Србије“, поручио је Додик.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Мислио сам до јуче да ми је један човек пријатељ,а он паф с леђа.Ето сад и Додик…Очигледно је неко успео да изазове опште лудило,несигурност и неповерење.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here