Насловна Политика Додик: Проблем границе настао девастирањем Дејтонског споразума

Додик: Проблем границе настао девастирањем Дејтонског споразума

0
ПОДИЈЕЛИ

Цијели проблем у вези са границом настао је девастирањем Дејтонског споразума интервенцијама међународног фактора и нехтјењем да се наметне одредба тог споразума о утврђивању међуентитетске линије разграничења, изјавио је предсједник РС Милорад Додик, преноси агенција Срна.

Додик је нагласио да Српска тачно зна „катастарску честицу“ на којој се налази граница између два ентитета у БиХ, те да сви могу бити сигурни да ће та граница бити успостављена.

Он је напоменуо да Српска бескрајно врши притисак да се ријеши то питање.

„Још 2006. године тражили смо заједничку комисију у коју муслимани нису дали своје људе и не можемо на тај начин да ријешимо. То нисмо завршили, али знамо гдје је /граница/,“ поновио је Додик.

Он је рекао да је једино важна ентитетска линија успостављена Дејтонским споразумом, а да је све друго наметнуто покушајима разних комисија и неких у Сарајеву да нешто друго креирају.

„Једино је вјеродостојна /линија/ која је утврђена у Дејтону и тачно је тамо речено да је промјена те ентитетске линије могућа само ако се двије стране – Српска и ФБиХ о томе договоре. Било је неколико случајева да је та линија помјерена, што је било логично, а сва друга помјерања апсолутно нису логична и остаје само оно што је зацртано у Дејтону,“ прецизирао је Додик.

Предсједник Републике Српске је позвао све у БиХ да се ријеше нагомилана питања, „да нико никога не негира и да се уважава право свакога“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here