Насловна Политика Додик: Прича о Суторини настала због блискости сарајевских и црногорских власти

Додик: Прича о Суторини настала због блискости сарајевских и црногорских власти

3
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик у изјави за Радио Антена М оцијенио да је проблем Суторине креиран у Сарајеву, те да је блискост сарајевских и црногорских власти допринијела јачању иницијативе. Упитан Какав је став РС о Суторини каже да је РС раније дала сагласност на рад заједничке комисије која је требало да утврди границу.

sutorina

„Одједном се сада појавио тај проблем у вези са Суторином који су прије свега креирали људи из Сарајева. Мислим чак и да је блискост Подгорице И Сарајева допринијела јачању овакве једне иницијативе. Што се тиче нас из РС, ми још нијесмо добили ту резолуцију коју предлажу Бошњаци,прије свега сарајевски круг. На бази тога видјећемо“, каже додик.

„Објективно гледано границе у бившој Југославији су након распада утврђене по Бадинтеровој комисији која је рекла да су авнојевске границе које су тада поивучене државне границе уколико нема страна заинтересованих за корекцију тих граница. У сваком случају, разговоре Црне Горе и БИХ око границе треба искористити да се дефинитивно границе утврде. У том погледу треба и сучелити и одређену аргуметацију. Раније смо ми сматрали да је то питање које је у суштини ријешено, али ево реакција људи из Сарајева, прије свега Бошњака И њихгова заинтересованост за то сада то питање ставља на дневни ред. У сваком случају сматрам да то треба мирне главе ријешити ’’, сматра Додик.

Додик је казао да не зна шта ће бити са гласањем јер није РС та која је покренула то питање.

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here