Насловна Политика Додик: О уласку у НАТО да одлучи народ на референдуму

Додик: О уласку у НАТО да одлучи народ на референдуму

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да политичари из РС имају обавезу да спроведу референдум о уласку БиХ у НАТО.

Додик је рекао да Срби „још је залијечили ране од НАТО бомбардовања и да се не може заборавити да се НАТО сврстао против Срба у БиХ и на Косову„.

Да ли ће се отићи у НАТО, о томе ће дефинитивно одлучити народ у Републици Српској и то на референдуму„, рекао је Додик.

Наводећи да нијесу у праву они који тврде да се такав референдум не може одржати, Додик је подсјетио да БиХ не може ући у НАТО без пристанка РС, додавши да се питање уласка у НАТО сада покушава ријешити уставним промјенама.

Према његовим ријечима, то се односи на књижење војне имовине у ентитетима као имовине државе БиХ.

„Појединачно, не можемо да прихватимо малверзације око књижења војне имовине и рекли смо да готово да нема проблема са локацијама које се налазе у РС, али те врсте разних или ситних и крупних превара које смо доживљавали у прошлости морамо да зауставимо“, истакао је Додик.

Додик тврди да је последњих година дошло до оштре поларизације НАТО-а и Русије, што РС и српски народ може да изложи одређеним проблемима.

„НАТО који улази у конфронтацију, прије свега, с Русијом доводи нас у позицију да се сврстамо на једну или на другу страну, а мислим да не бисмо смјели да се сврставамо, посебно не против Русије у том неком евентуалном, хипотетички гледано, сукобу“, рекао је предсједник РС.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here