Насловна Насловна Додик: Нијесмо спремни да жртвујемо Републику Српску због Европске уније

Додик: Нијесмо спремни да жртвујемо Републику Српску због Европске уније

2
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Република Српска опредељена за Европску унију, али да није спремна да за европски пут жртвује своју аутономију.

Додик истиче да Република Српска пут у ЕУ види као „пут у којем ће учврстити своју аутономију“.

РС је опредијељена за европске интеграције, али у том процесу жели да буде видљива. Тај процес требало би да поштује уставну структуру земље. То је посебно значајно за механизам координације„, навео је предсједник РС, подсећајући да механизам координације различитих нивоа власти у преговорима са ЕУ још није усвојен, због начина на који га је утврдио Савјет министара Босне и Херцеговине.

Према његовим ријечима, РС жели да у механизам координације угради најбоља европска рјешења, онако како су то ријешиле и остале децентрализоване државе ЕУ.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Браво, нека некоме није. Јер изгледа да ће Србија и Црна Гора дати ресурсе, људска права, Космет – само да уђу. Нека је некоме света његова земља, светија од неког савеза држава.

  2. 0
    0

    Tako je, jedno koje ne želi da se utopi u EU. Uostalom, pogledajmo Bugare i Rumune – malo ko može zaista reći da imaju isti tretman kao Englezi ili Francuzi. Resursi očerupani, prebačeni u privatne ruke, privreda uništena, rudnici zakupljeni… nemaju leba da jedu. A kad pođu da rade u EU svi ih gledaju kao građane drugog reda. I to i mi hoćemo – umjesto da jačamo sebe, hoćemo milostinju iz Evrope, da nas gledaju kao nekoga ko im je teret

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here