Насловна Насловна Додик: Не плашим се притисака – односи РС и Србије се неће...

Додик: Не плашим се притисака – односи РС и Србије се неће промијенити

1
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да се не плаши „завртања руку“ и притисака чији је циљ „захлађење“ односа Српске и Србије, којих је увијек било и биће, преноси агенција Срна.

Он је прокоментарисао оцјене појединих аналитичара који сматрају да ће Брисел вршити притисак на Србију да „захлади“ односе са Српском и њеним предсједником:

„Није то ништа ново. Србија и Српска имају институционалне односе. Притисака и завртања руку одувијек је било и биће. Не плашим се тога“, рекао је Додик за „Независне новине“.

Додик се такође осврнуо и на коментар предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Шефика Џаферовића који је казао да би присуство предсједника Србије Томислава Николића обиљежавању Дана Републике Српске представљало непоштовање БиХ и њених институција.

„Џаферовић је све рекао у рату, када није ништа учинио да као шеф Центра служби безбједности у Зеници спријечи злочине над Србима,“ нагласио је предсједник РС, преноси РТРС.

Дан Републике се обижиљежава по први пут 9. јануара и биће нерадан, а изгласан је на референдуму са 99% гласова грађана РС који су жељели да имају свој државни празник.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here