Насловна Политика Додик: НАТО и даље убија Србе, о томе не смемо да...

Додик: НАТО и даље убија Србе, о томе не смемо да ћутимо!

1
ПОДИЈЕЛИ

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је са ове историјске дистанце веома видљиво да је НАТО интервенција без одлуке Савета безбедности УН била атак на Србију и српски народ.

milord-dodik

После сусрета са председником Србије Томиславом Николићем у Београду, Додик је изјавио да је на састанку било речи о бомбардовању Србије, штети и жртвама.

Председик Српске је истакао да је НАТО, употребљавајући осиромашени уранијум, пуцао не само на војнике и одбрамбену моћ Србије у том тренутку него и на генерације које још нису рођене.

Према његовим речима, то показује читав низ места где су у Републици Српској и Србији пале ракете са осиромашеним уранијумом, који је и данас узрок многих малигних обољења чак и код новорођене деце.

„У том погледу ми немамо право да те ствари не знамо и немамо право да о тим стварима ћутимо због државе, нације, народа и будућности јер они, који су могли тако нешто да учине, не могу да говоре никада о добрим намерама на овом простору и то сам пренео Николићу“, рекао је Додик новинарима.

Председник Српске присуствовао је вечерас и комеморативном програму поводом обележавања 16 година од почетка НАТО агресије на Србију, односно тадашњу СР Југославију.

Почетак скупа заказан је за 20 часова испред зграде бившег Генерлштаба Војске Србије у Београду, која је оштећена током бомбардовања.

Данас се навршава 16 година од почетка НАТО агресије на некадашњу СР Југославију, током које је убијено најмање 2.500, више од 12.500 рањено, а коришћена је и муниција са осиромашеним уранијумом, као и графитне бомбе.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here