Насловна Политика Додик: Изетбеговић жели шеријатску државу

Додик: Изетбеговић жели шеријатску државу

0
ПОДИЈЕЛИ

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Бакир Изетбеговић највећи кочничар свих процеса у Босни и Херцеговини.

DODIK

Додик је рекао да је бошњачки члан Председништва БиХ највећи кочничар јер БиХ жели да направи унитарну и шеријатску државу.

Додик је истакао да је он председник Републике Српске и да је његова уставна обавеза да штити надлежности и права Српске.

„У бити свега је сукоб и борба против унитаризације коју представља Бакир Изетбеговић. Веома ми је драго ако мисли да сам то зауставио. Да је прошао пројекат Бакира Изетбеговића и његовог оца овде никоме не би било добро, па ни Бошњацима“, изјавио је Додик,

Додик је подсетио да је последњих пет година, када је реч о европским интеграцијама, Република Српска прихватила механизам координације и решење за пресуду „Сејдић – Финци“, док је Изетбеговић све зауставио јер није желео да види Хрвате равноправне, .

„Изетбеговић је и неки дан рекао да наставља политику свога оца, што значи да морамо да будемо опрезни, јер ми овде не желимо унитарну БиХ и не желимо шеријатску државу. Нас БиХ интересује онолико колико је то предвиђено Дејтоном“, каже Додик и наглашава да Република Српска жели да јача своју аутономију.

Председник Српске је истакао да су то легални политички циљеви, као што је и референдум о Суду и Тужилаштву БиХ у којем нема претњи као у Изетбеговићевим изјавама. Додик је нагласио да Изетбеговић може да говори искључиво у име бошњачког народа, а не у име целе БиХ.

„Понесен олаким загрљајима Београда, атмосфером и песмом о Сарајеву можда сада ликује, али је он у сваком случају политички губитник“, оценио је Додик.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here