Насловна Политика Додик: Изетбеговић спроводи циљеве „Исламске декларације“

Додик: Изетбеговић спроводи циљеве „Исламске декларације“

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да је Српска данас једина заједница у БиХ која може самостално да функционише, упркос тврдњама бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића који каже да “Српска не може без БиХ”.

milorad dodik

“Изетбеговић, као стварни кочничар свих досадашњих покушаја било каквог рационалног договора у БиХ, очигледно не одустаје од своје политике напада на Републику Српску и њено руководство са потпуно јасним циљем да покуша да је дестабилизује и разбије политичку структуру у Српској”, рекао је Додик на питање Срне да прокоментарише Изетбеговићеву тврдњу да “Српска не може без државе БиХ, без ЕУ, без кредита ММФ-а”.

У тој својој намјери, каже Додик, Изетбеговић за савезнике прима и опозицију из Републике Српске и то не да би се креирала једна општа политика, већ да би Бакир Изетбеговић остварио своје интересе који су јасно дефинисани још у књизи његовог оца “Исламска декларација”, која представља његов политички манифест у борби за централизовану БиХ.

“Изетбеговићево једино политичко оружје кога се не одриче јесте покушај етаблирања политичког ислама којим би извршио мајоризацију Срба и Хрвата и централизовао БиХ. СНСД је одавно прозрео те Изетбеговићеве намере које он вешто покушава да прикрије кроз причу и тобожњу бригу о проевропским реформама”, рекао је Додик.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here