Насловна Политика Додик: Изетбеговић и СДА највећа претња миру

Додик: Изетбеговић и СДА највећа претња миру

0
ПОДИЈЕЛИ

Председник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да су Бакир Изетбеговић и СДА највећа претња миру и стабилности како БиХ тако и региона.

dodik

„Атентат на премијера Србије у Поточарима, на месту које је обезбеђивала фирма Изетбеговићевог сарадника, слика је мира и стабилности коју Изетбеговић брани. Ниједан референдум у РС, па ни овај о ком је донела одлуку Скупштина РС не може и неће дестабилизовати прилике на начин на који је то урадила Изетбеговићева политика у Поточарима без референдума“, рекао је Додик.

Додик је овако прокоментарисао Изетбеговићеву тврдњу да референдум о раду Суда и Тужилаштва БиХ представља „најопаснији чин деструкције Дејтонског мировног споразума од његовог потписивања“.

Председник Републике Српске, објаснио је да је референдум демократско средство и да је то начин да народ Српске каже свој став, а да Изетбеговићеви коментари не могу и неће променити ту чињеницу.

Додик је подсјетио да су провођење пресуде „Сејдић-Финци“ и усвајање механизма координације зауставили управо СДА и Бакир Изетбеговић, па се он с правом може назвати највећим кочничаром БиХ на европском путу.

„Изетбеговић више воли неке радикалније дестинације и зато имамо пуно право да сумњамо да је веома свесно опструисао пут БиХ ка ЕУ“, нагласио је Додик.

Што се тиче Суда и Тужилаштва БиХ, који су већ годинама под политичком контролом СДА, каже Додик, потпуно је јасно одакле бојазан Изетбеговића млађег да би након година тортура које је проводио преко тих институција могао остати без тако важних полуга власти.

„Лажни демократа и лажни миротворац, који односе са суседном државом условљава пуштањем на слободу ратног злочинца какав је Насер Орић, посљедњи је позван да држи слово о миру или стабилности“, истакао је Додик.

Он је навео да Изетбеговићеве коментаре на рачун прилика у Републици Срској „доживаљавамо као мешање у унутрашња питања Републике Српске на које ни Изетбеговић ни СДА не могу и не треба да утичу“.

„У Републици Српској нема династичког владања, на власти није члан династије, већ вољом грађана бирани председник и вољом грађана бирана влада“, поручио је Додик.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here