Насловна Политика Додик: Изетбеговић само жали што Вучић није линчован

Додик: Изетбеговић само жали што Вучић није линчован

0
ПОДИЈЕЛИ

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је у понедељак да је РС предузела све активности на документовању и испитивању ко је све био у Поточарима, када је покушано убиство премијера Србије Александра Вуцица, и да ту истрагу води Специјално тужилаштво.

dodik

Додик је за РТС рекао да ће да ће они који су покушали да линчују Вучића одговарати само ако то буду радили органи Републике Српске и Србије, јер, како је казао, ако то преузме Тужилаштво БиХ, „од тога неће бити ништа“.

Он сматра да је напад на премијера Вучића био напад на Србију, са циљем да се она понизи у тренутку када је одавала почаст сребреничким жртвама.

Територија Републике Српске обезбеђује се искључиво полицијом Републике Српске. И то смо и урадили. Вучић није имао ниједан проблем од уласка у Републику Српску до меморијалног центра„, навео је Додик.

Он је напоменуо да Вучић није имао проблема ни приликом изласка до границе, „али је имао у Поточарима, где је Бакир Изетбеговић свестан да ће увијек испричати исту причу – па ја то нисам знао, жао ми је и тако даље„.

Мислим да он жали за нечим другим. Жали што се то није одиграло до краја и да би он био интимно сретнији да је, не дај Боже, дошло до краја и да је Вучић линчован“, рекао је Додик.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here