Насловна Политика Додик: Или ћемо се договорити око Суда и Тужилаштва, или слиједе изненађења

Додик: Или ћемо се договорити око Суда и Тужилаштва, или слиједе изненађења

2
ПОДИЈЕЛИ

„Нема земље која се на силу одржала, па неће ни БиХ. Позивам на договор – ако хоће, а ако неће – онда ћете бити изненађени процесима будућим„, нагласио је предсједник Републике Српске Милорад Додик, оцијенивши да су Суд и Тужилаштво БиХ неуставне институције.

„Залажем се за укидање ових институција као вануставних категорија и, ако то није могуће, онда је могуће да нема Босне и Херцеговине“, казао је Додик у интервјуу за Н1, преноси РТРС.

Он је рекао да су Суд и Тужилаштво БиХ неуставне и вјештачки институције које је створила међународна заједница како би надомјестила улогу Високог представника и на силу наметнуле своју вољу. Додик је навео да конституисање Суда и Тужилаштва БиХ вануставно, јер о њима никада није постојао договор ентитета.

„То је вјештачки намештена институција, и Суд и Тужилаштво БиХ, која би вјештачки елиминисала све Србе који нешто значе и у политичком и у привредном смислу. Та институција не би требало да постоји“, изјавио је предсједник Српске.

БиХ није држава већ државна заједница

Додик је истакао да, ако није могућ заједнички договор ентитета око Суда и Тужилаштва БиХ, који о томе једино треба да одлучују, онда није могућа ни БиХ и поручио да Босна и Херцеговина није држава већ државна заједница.

Он је казао да су бившу државу уништили странци, а то, по њему, данас раде и у БиХ. Навео је и да улога међународне заједнице више није иста, да ЕУ није толико јака, а америчка политика више неће третирати БиХ као мјесто гдје се намећу решења.

„Правосуће БиХ је под политичком палицом најаче бошњачке партије, докази за то су бројни, а најачи је то што је и сам бивши отправник америчке амбасаде у БиХ на одласку написао да је незадовољан радом Суда и Тужилаштва БиХ, јер су под директним утицајем СДА“, рекао је Милорад Додик.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Dodik je veoma jak politicar, koji je uspeo da se (sa porodicom) enormno obogati. Osim za licno bogatstvo, on se usput, veoma uspesno bori za Republiku Srpsku jer se takva kombinacija pokazala kao dobitna. Bravo za Dodika!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here