Насловна Политика Додик: Дужност ми је да браним Српску

Додик: Дужност ми је да браним Српску

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да се не мијеша у надлежности чланова Предсједништва БиХ, али да је његова дужност да штити интересе Републике Српске и да ће се увијек огласити уколико неко у заједничким институцијама БиХ уради нешто на штету Српске.

milorad dodik

„Ако неко у заједничким органима уради нешто против Српске, огласићу се, па макар то био и /предсједавајући Предсједништва/ Младен Иванић„, рекао је Додик и додао да Предсједништво БиХ има неколико надлежности у које не задире, као што су одбрана, буџет и монетарна сфера.

 Он је нагласио да није против сарадње са Иванићем, да уважава чињеницу да је Иванић побиједио и да не жели његову послушност, али да неће прихватити Иванићеве ставове који нису у оквиру његових надлежности.

 „Иванић би требало да схвати да су неке раније изјаве које су достављене да се потпишу биле подвала на које ми нисмо насјели, а он јесте, јер да је био у праву не би сада тражио интервенције у изјави о евроинтеграцијама“, истакао је Додик.

Предсједник Српске је нагласио да би изјава Предсједништва БиХ о евроинтеграцијама вјероватно „прошла“ да није било њега, премијера Српске Жељке Цвијановић и људи из ДНС-а и СП-а и да би се онда дошло у ситуацију која би значила потпуно задирање у надлежности ентитета.

На питање Срне да прокоментарише изјаву Иванића да „неће бити Додиков послушник, ни слуга“, предсједник Српске је рекао да нигдје у Уставу не пише да он мора бити некоме слуга, осим народу.

Говорећи о појединачним гласовима освојеним на општим изборима 2014. године и изјави Иванића да је „добио више појединачних гласова од Додика“, предсједник Српске је навео да је ријеч о различитим нивоима избора у коме је српско гласачко тијело усмјерено на избор неколико кандидата за предсједника Републике, док је бошњачко и хрвастко гласачко тијело усмјерено искључиво на бирање људи који су потпредсједници.

„Господин Иванић је у избору за члана Предсједништва БиХ српски губитник, јер није добио већину српског народа, а требало би да представља српски народ, него је превагнула подршка бошњачких гласова“, закључио је Додик.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here