Насловна Политика Додик: Циљ Декларације Србије и РС да се избјегне страдање Срба

Додик: Циљ Декларације Србије и РС да се избјегне страдање Срба

1
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је за данашње Вечерње новости да је циљ најављене заједничке Декларације Србије и РС да се избјегну нова страдања Срба, ојача њихов национални идентитет и националне државе Србија и РС.

На састанку предсједника Србије Александра Вучића са представницима Срба из региона који је одржан 4. августа ове године донијета је одлука да на јесен буде донијета заједничке Декларације Србије и РС о дјеловању за опстанак српске нације и српског народа.

Додик је казао да ће у тој декларацији бити наведене све активности које треба спровести да би се одржала српска нација, повећао њен државни капацитет и заштитиле све српске заједнице у региону и читавом свету.

„Циљ је да на почетку овог вијека имамо документ који може да остане у власништву генерација Срба ма где били, као оријентир за национално и политичко деловање“, рекао је Додик.

Он је додао да тај документ „није пријетња никоме, нити великосрпски пројекат“.

„Кад год Срби покушају да се заштите, непријатељи нас оптужују за националистичке аспирације“, казао је председник Републике Српске.

Он је истакао да Срби имају „суверено право да одлучују као народ о својој судбини“ и додао да најављену декларацију треба посматрати на тај начин.

извор:Бета

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here