Насловна Друштво Добровољно се предао још један „терориста“: Дошао да види што га траже

Добровољно се предао још један „терориста“: Дошао да види што га траже

1
ПОДИЈЕЛИ

Српски држављанин Милош Јовановић, којег Специјално тужилаштво терети за покушај тероризма за вријеме парламентарних избора, добровољно се предао црногорским властима.

Он је сам дошао у Подгорицу и пријавио се полицији, а одмах након тога је пребачен у спушки затвор. Како сазнаје „Дан“, Јовановић се добровољно предао како би утврдио због чега га потражују надлежни црногорски органи и да би доказао да нема везе са дјелом које му се ставља на терет.

Специјално тужилаштво је у наредби за проширења истраге навело да је осумњичени Јовановић, поступајући по упутствима организатора и других чланова групе, након парламентарних избора требало да дође у Подгорицу и камењем разбије стакла на просторијама Демократског фронта. Међутим, Јовановић је у старту одустао од извршења овог дјела и није ни дошао у Црну Гору, наводи се у наредби.

Специјално државно тужилаштво расписало је потјернице за Јовановићем, Немањом Ристићем, Предрагом Богићевићем и Русима Едуардом Широковим и Владимиром Поповем, а поводом предмета који се односи на кривична дјела стварање криминалне организације и тероризам у покушају. О расписивању потјернице за српским држављанима почетком децембра обавијештени су надлежни државни органи Републике Србије, којима је Специјално државно тужилаштво доставило додатну документацију.

У документу тужилаштва пише да су Предраг Богићевић и Немања Ристић били задужени да врбују за крими групу и да још неидентификованим особама дају упутства да на дан парламентарних избора дођу у Црну Гору и учествују на протестном окупљању Демократског фронта и да након завршетка избора заједно са функционерима Демократског фронта окупљеним на митингу изазову сукобе са службеницима Управе полиције и наводно насилно уђу у Скупштину, гдје би боравили најмање 48 сати, након чега би прогласили побједу Демократског фронта и других опозиционих партија.

Осим Братислава Дикића, ухапшени су Кристина Христић (43), Бранка Милић (61), Милан Душић (59), Драган Максић (40), Србољуб Ђорђевић (52), Александар Чуровић (33), Александар Алексић (42), Никола Ђурић (34), Синиша Ћетковић (37), Дејан Станојевић (42), Милош Аћимовић (25), Ивица Матић (36) и Перица Андрић (39).

Александра Синђелић је добио статус свједока сарадника, док је Мирко Велимировић осуђен пола године, условно на годину дана.

Наводни терористички напад, како је тврдило Специјално тужилаштво, требало је да се деси 16. октобра, у изборЈовановића пребацили у ЗИКС ној ноћи. Међутим, ни након више од два мјесеца тужилаштво није понудило ниједан материјални доказ да је тако монструозна ствар требала да се деси, а и главноосумњичени Александар Синђелић и Мирко Велимировић, у договору са тужилаштвом, већ се налазе на слободи. Синђелић је добио статус свједока сарадника иако је, наводно, главни организатор групе која је требало да „Црну Гору завије у црно, дбк је Велимировић прошао са условном казном.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here