Насловна Мозаик Добротвор поријеклом из Добоја са хиљаду евра помаже рађање дјеце

Добротвор поријеклом из Добоја са хиљаду евра помаже рађање дјеце

„Потрудићу се да и друге имућније људе наговорим и подстакнем да и они дају допринос овакве врсте”, навео је донатор у писму упућеном СПЦ

0
bebe
Добротвор ријешен да на најбољи начин помогне Српској, улажући у њену будућност

Није познато име несвакидашњег добротвора – изузев што се нагађа да је негдје из околине Добоја – који је одлучио да дио иметка уступи младим суграђанима који долазе на свијет. Опредијеливши се за то да у колијевку сваког трећег и четвртог дјетета рођеног у једној породици „испод јастука” стави по хиљаду евра, имао је, поред бирократских, један услов – да остане анониман.

Необичност ове приче о добротвору који, како се наводи, нема насљедника, не жели у јавност, али жели више малишана у свом крају, појединим је медијима изгледала нестварно, па извјештавају како истинитост помало невјероватне приче потврђује и писмо пристигло на адресу Епархије зворничко-тузланске. Епископ Фотије потписао је потом распис у ком је о понуди добротвора обавијестио свештенство епархије, које те вијести треба да прослиједе до грађана. Црква је, наиме, имала обавезу да јавно објави гест овог добротвора, како би упознала родитеље с тим да свако дијете рођено од почетка ове године има право на новчану помоћ, уз приложено увјерење из матичне књиге рођених и крштеницу, јавља Политика.

Добојски хуманиста новчану помоћ обезбиједиће за свако дијете рођено у Епархији зворничко-тузланској. Што значи за малишане у Добоју, Зворнику, Брчком, Бијељини, Дервенти, Модричи, Сребреници, Теслићу и Тузли.

У Епархији зворничко-тузланској не сјећају се у скорије вријеме сличног доброчинства. Вијест да је анонимни донатор одлучио властито богатство уложити у помоћ наталитету и породицама наишла је на велику пажњу јавности, јавља Радио-телевизија РС.

„Потрудићу се да и друге имућније људе наговорим и подстакнем да и они дају допринос овакве врсте”, навео је донатор у писму упућеном СПЦ.

Дародавца ће, објашњено је, заступати директор основне школе у Осјечанима Саша Живановић и свештеник у селу Горња Слатина Драган Павловић, којима родитељи треба да се обрате.

„То је уједно задатак да свако од нас преиспита сам себе, гдје смо и гдје је наше милосрђе. Сви можемо да издвојимо нешто”, испричао је медијима свештеник Мирко Николић. Новац ће родитељима бити уручен лично, у најкраћем року по пријему потврда, наводи у писму добротвор. У Удружењу „Четири плус”, срећни су што постоје људи спремни на одрицање зарад помоћи дјеци и родитељима и напомињу да мјере подршке наталитету треба да буду системске.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here