Насловна Друштво Добродошли у Кустин свијет: Тасовац носио црвени тепих, Кустурица прошетао вука

Добродошли у Кустин свијет: Тасовац носио црвени тепих, Кустурица прошетао вука

0
ПОДИЈЕЛИ

Очекујем да ћу на овом реномираном фестивалу гледати одличне филмове и слушати добру музику, поручио по доласку славни редитељ Андреј Кончаловски.

tasovac crveni tepih

Светковина филма, музике и уметности почела је отварањем изложбе плаката и фотографија из филмова Кончаловског, а која је уприличена у сарадњи са Филмским институтом из Лођа, са којим “Кустендорф” годинама уназад има плодну сарадњу.

,,Данас филмови постају неидентификована забава„, рекао је Емир Кустурица на отварању изложбе, а потом додао: “Јер, говоре ниочему и обраћају се никоме. А ти који су нико после се идентификују са тим што је ништа”.

kusturica tasovac vuk

Руски редитељ је у кратком осврту на свој опус односно изложене плакате и фотографије казао: “Ови плакати су у ствари сублимација слободе, јер, у комунизму то је био можда једини начин да се слободно изражаваш”.

На осми “Кустендорф” министар културе и информисања Иван Тасовац дошао је са црвеним тепихом на рамену.

kustndorf

,,Пошто је Професор (Кустурица) рекао да је ово фестивал без црвеног тепиха, а обзиром да ви новинари без тога не можете ни да почнете текст, ја сам донео један – казао је министар. Редитељ Емир Кустурица је затим министра упитао жели ли да га упозна са једним правим мокрогорским вуком, а након упознавања, сви заједно су прошетали црвеним тепихом.

На констатацију новинара да ће на овом фестивалу присуствивати уз Кончаловског и такође славни руски редитељ Никита Михалков, а да се неће срести, Кустурица је рекао: “Тестирао сам их. Обојицу. Важно је да имају исти поглед на свет”. Фестивал „Кустендорф“ траје до 26. јануара и на њему ће се највећа имена из света филма срести са младим ствараоцима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here