Насловна Насловна Добија ли Црна Гора још једну држављанку из породице Шинаватра?

Добија ли Црна Гора још једну држављанку из породице Шинаватра?

6
ПОДИЈЕЛИ

Сестра најбогатијег „грађанина“ Црне Горе Таксин Шинаватре, Јинглак Шинаватра, напустила је Тајланд прије изрицања пресуде поводом субвенционирања пиринча.

Извори у њеној партији кажу да је одлучила да неочекивано оде, недуго прије него што је требало да се појави на Врховном суду због оптужби за немарност.

Њени адвокати су рекли суду да није била у могућности да присуствује зато што је била болесна.

Међутим, како се није појавила, суд је издао налог за хапшење и одузео јој кауцију, а пресуда је одложена до 27. септембра.

Јинглак Шинаватра, одбацила је било какве злоупотребе у афери која је коштала Тајланд милијарде долара. Ако буде проглашена кривом на крају суђења, могла би бити затворена до 10 година и добити трајну забрану да се бави политиком.

 

Извори унутар странке рекли су за Ројтерс, да је „дефинитивно напустила Тајланд“, али није дала детаље локацији гдје се налази.

Да ли је Црна Гора у питању, остаје нам да видимо.

Таксин Шинаватра, безбједно по свијету, захваљујући црногорском пасошу

Бивши тајландски премијер Таксин Шинаватра, који је у вријеме добијања црногорског пасоша (2009) у својој држави био оптужен за корупцију, што умало није довело до политичког скандала, чак и дипломатског. Шинаватра, иако на листи Интерпола, бездједно се шета по свијету, захваљујући „економском држављанству“ Црне Горе.

Иако на основу члана 8 Закона о црногорском држављанству, црногорски пасош не може добити особа која је правоснажно осуђена за кривично дјело на казну затвора дужу од годину дана. Међутим, Таксин Шинаватра је осуђен за корупцију на двије године затвора. Такође, закон прописује да особа против које се води кривични поступак не може добити црногорско држављанство, то јесте поступак додјеле црногорског држављанства се обуставља до правоснажности одлуке.

 

Подјетимо, недавно је Шинаватра купио дио острва Свети Никола код Будве од бизнисмена Станка Суботића Цанета за 24 милиона евра.
Тајландски бјегунац је најавио да ће на острву Свети Никола градити хотел са 750 кревета и марину са 150 везова.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Морем плови… Пошла сестра да посети брата. Свака ли је Милова веза у бити четничка, чудо једно. Не може од тога побјећи, не да му се.

 2. 0
  0

  Bez izuzetka, Milo ima veze saml sa korumpiranim, zakonski gonjenim, svercu i svakojakom kriminalu, sklonim tipovima. Zasto???

 3. 0
  0

  Imam još samo jednu želju u životu da uspijem prodati imovinu i napustiti Crnu goru za vjeke vjekova i nikad se ne osvrnuti više ka njoj.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here