Насловна Друштво ДНР: Двоје дјеце погинуло у гранатирању Доњецка

ДНР: Двоје дјеце погинуло у гранатирању Доњецка

0
ПОДИЈЕЛИ

Двоје дјеце је погинуло у најновијем гранатирању насељених области у самопроглашеној Доњецкој народној републици (ДНР), иза кога стоје снаге Кијева, саопштило је данас министарство одбране ДНР.

donjeck-ap-2

 „Једна 10-годишња дјевојчица је погинула усљед артиљеријског гранатирања у региону Петровски, града Доњецка, док је у области Горловка, жртва јучерашњег гранатирања био један 14-годишњи дјечак“, рекао је портпарол министарства одбране ДНР за локалну агенцију, а пренео ТАС С.

Према најновијем извјештају Канцеларије Уједињених нација за координацију хуманитарне помоћи (ОЋА), број погинулих у Украјини премашио је 6.000.

„Укупно, од почетка конфликта средином априла 2014. године па до 19. марта ове године, регистровано је 6.072 документованих жртава, а рањено је 15.345 људи у зони сукоба“, наведено је у извештају, који је објављен у понедјељак.

Чланице трилатералне Контакт групе за рјешавање кризе у Украјини потписале су 12. фебруара пакет мјера за примјену ранијих споразума из Минска. Према првој тачки тог документа постављен је услов за хитан и свеобухватан прекид ватре, који је ступио на снагу 15. фебруара у поноћ по кијевском времену.

Од прекида ватре, напади на истоку Украјине су мање учестали, али обје стране оптужују једна другу за кршења примирја.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here