Насловна Политика ДНП: Упоређење Тачија са налагањем Бадњака, опасна удица Дритана Абазовића

ДНП: Упоређење Тачија са налагањем Бадњака, опасна удица Дритана Абазовића

1
ПОДИЈЕЛИ

Неуспјели покушај Дритана Абазовића да, зидарским рјечником речено, „зашалује“ своје прошлонедјељне радове и гафове, само га је додатно гурнуо у нови лавиринт контрадикција, стоји у саопштењу Светислава Перишића, функционера Демократске народне партије, достављеног нашем порталу.

DNP-Logo

Перишић каже да има разумијевања за Абазовићеве напоре да се наметне као водећи албански политичар у Црној Гори, али би по његовом мишљењу било потребно да се онда фокусира на албанско бирачко тијело, које иначе гласа већински ДПС.

Стављањем у исти контекст „удице“ – долазак Хашима Тачија, с налагањем бадњака, једним од најсветијих хришћанских догађаја, Дритан Абазовић је, још увијек вјерујем, несвјесно увриједио већинско православно становништво, али и свештенство Митрополије Црногорско приморске„, наводи се у саопштењу ДНП-а и додаје да „по логици Абазовића, изгледа да би требало у Црној Гори да замрзнемо налагање бадњака, јер то одржава ДПС на власти, али и да не протестујемо кад у посјету долази особа, осумњичена за монструозне злочине на Косову и Метохији“.

dritan i taci

С друге стране, Абазовићу не смета да буде на вечери с истим Тачијем, којег означава као мамац за опозиционе странке, тако да се намеће питање: на који се онда то мамац он већ упецао. За ДНП није скандалозно што је Дритан Абазовић био на пријатељској вечери с Хашимом Тачијем, јер сматрамо да је њему тамо и било мјесто. Али оно, што сигурно нећемо прихватити, јесте да нам, након таквих вечеринки, Дритан Абазовић држи лекције како би требало да се окупимо око његове политичке визије и удице, коју би, по њему, чинили Хашим Тачи и Митрополија Црногорско приморска„, наводи Перишић.

svetislav perisic (dnp)

С петсто гласова, колико их има у Улцињу, Дритан Абазовић може бити само партнер у ширем опозиционом корпусу, али сигурно не може одређивати даље опозиционе процесе. Чим прије схвати ову неминовност, може афектирати на лидерску палицу међу албанским бирачким тијелом, али и сам предобро зна да оно и даље доминантно гласа ДПС“, закључује се у саопштењу функционера ДНП-а Светислава Перишића.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Пустите Дритана. Он ради све у интересу свог народа. Као уосталом Диноша и Бардли.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here