Насловна Политика ДНП: Уједињена опозиција најбоље рјешење

ДНП: Уједињена опозиција најбоље рјешење

0
ПОДИЈЕЛИ

На јуче одржаној сједници Одбора Главног Града ДНП, којој је присуствовао и предсједник ДНП-а, Милан Кнежевић, констатовано је да су парламентарни избори одржани у недемократској атмосфери јер су пласиране тврдње у медијима о такозваном државном удару директно утицале на излазност бирача у Подгорици која је била мања од очекиване.

Закључено је и да је привођење на стотине активиста Демократског фронта дан уочи одржавања избора у ЦБ Подгорица био бруталан вид притиска на овај политички субјект и на изборни процес због чега су одржани избори били неслободни и недемократски.

Иако је ДФ, упркос свему успио да оствари значајан изборни резултат у Подгорици, а опозиција у укупном збиру успјела да освоји више гласова од партија власти, Одбор Главног Града ДНП закључује да је задовољан изборним резултатом уз напомену би он био значајно бољи да су грађани имали прилику да слободно искажу своју вољу.

Одбор Главног града ДНП је исказао своју пуну подршку руководству партије, али и Предсједништву ДФ-а да настави активности на разобличавању исконструисане афере о државном удару и одређивању датума за одржавање поновљених парламентарних избора.

Уједно, одбор је подржао залагања руководства ДНП-а на промовисању концепта војне неутралности Б4 -Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине и Македоније.

Поводом процеса конституисања локалних органа власти у Котору и Будви, у одбору Главног града ДНП сматрају да је крајње вријеме да опозиционе колеге превазиђу све неспоразуме, а да ускостраначке и личне интересе подреде формирању власти и тако испуне очекивања свих опозиционих гласача у Црној Гори.

Одбор се снажно противи економским мјерама Владе којима се смањују накнаде мајкама са троје и више дјеце јер се тако директно угрожавај ионако тежак положај најрањивијих социјалних група.

На сједници Одбора Главног града ДНП-а исказана је пуна подршка младим члановима партије у припреми Првог Конгреса Младих ДНП-а који ће се одржати 25.децембра у Подгорици, уз напомену да ће овај одбор наставити активности на организационом и кадровском јачању партије јер су недавно одржани избори показали да постоје значајни потенцијали за реализацију тог циља и уједно за остваривање још бољег изборног резултата у Главном граду.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here