Насловна Политика ДНП: Сачувати суверенитет и територијални интегритет Црне Горе од шовинистичких напада

ДНП: Сачувати суверенитет и територијални интегритет Црне Горе од шовинистичких напада

0
ПОДИЈЕЛИ

Поводом инцидента, када су посланици Самоопредељења на граници са Црном Гором поставили заставу Албаније да би показали гдје је “права граница” и тиме ушли осам километара у црногорску територију, реаговали су данас из Демократске народне партије. Они су позвали надлежне органе да предузму адекватне мјере у циљу очувања суверенитета и теритеријалног интегритета Црне Горе од шовинистичких напада. Како истиче Милун Зоговић, портпарол ДНП-а, баш у години када премијер Ђукановић слави десет година од обнове независности „његови политички партнери и савезници са Косова крчме, размеђавају и побадају међаше по Црној Гори и раздрагано се шепуре по планини Чакор“. Он је напоменуо да ће уколико реакција званичне Црне Горе изостане то бити“крунска потврда да је Ђукановић у циљу враћања референдумских дугова договорио да Приштини уступи дјелове територије Црне Горе“.

Саопштење Зоговића преносимо у цјелости:

Надлежни државни органи да предузму адекватне мјере у циљу очувања суверенитета и теритеријалног интегритета Црне Горе од најновијих шовинистичких напада и атака на нашу територију. У супротном грађани подчакорских села мораће да се саморганизују и стану у одбрану својих имања од отворене агресије.

Пошто су уз помоћ НАТО ментора, успјели да отму и привремено узурпирају тринаест посто територије Републике Србије, албански шовинисти по сличном моделу сада желе да отму и Црну Гору.

Баш у години када Ђукановић слави десет година од обнове независности његови политички партнери и савезници са Косова крчме, размеђавају и побадају међаше по Црној Гори и раздрагано се шепуре по планини Чакор.

Док су државне безбједносне службе оптерећене искључиво праћењем „српског елемента“ етикетирајући Србе као непријатеље Црне Горе, коју су као државу створили управо Срби са својом Митрополијом црногорско-приморском, овакви стварни безбједносни изазови на жалост нису предмет интересовања надлежних служби.

Адекватан одговор државе Црне Горе јесте повлачење признања лажне државе Косово и адекватно обезбеђење границе према овој антидржавној творевини насталој на гнусном злочину над српским народом протјеривањем Срба са њихових хиљадугодишњих огњишта.

Ако оваква реакција званичне Црне Горе изостане, то ће бити крунска потврда да је Ђукановић у циљу враћања референдумских дугова договорио да Приштини уступи дјелове територије Црне Горе.

Али и Ђукановић, као и његови пријатељи са Косова, морају знати да нема тог православца у коме нијесу умрли савјест и поштење који ће се одрећи престоног Душановог Призрена, Високих Дечана, Пећке Патријаршије и других наших светња чија су звона вјековима сушила сузе околној раји чувајући српство и православље.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here