Насловна Политика ДНП привржен концепту војне неутралности

ДНП привржен концепту војне неутралности

0
ПОДИЈЕЛИ

ДФ ће урадити све да се расвијетли тзв “државни удар”, изјавио је лидер ДНП-а Милан Кнежевић на састанку општинског одбора Демократске народне партије Никшић.

Предсједник Кнежевић је упознао чланове никшићког одбора са детаљима посјете српском премијеру, и истакао да је посебно задовољан чињеницом да је од Александра Вучића добио гаранције да ће Србија остати војно неутрална.

„То нама, као партији која се залаже за војну неутралност омогућава да још снажније и аргументованије промовишемо концепт војне неутралности четири државе на Балкану (Б4 Црна Гора, Србија, БиХ, Македонија) у којем би Србија требала да буде носилац те идеје, а Црна Гора модератор. Надам се да ће опозиција у наредном периоду дјеловати хомогено и да ће договорити модалитете сарадње који ће допринијети да Ђукановићева већина, коју персонификује Душко Марковић, не издржи ни 2017. годину, „истакао је Кнежевић.

unija-za-neutralnost

Кнежевић је нагласио да ће ДНП и ДФ, и поред медијске и политичке хајке која се води против ДФ-а, и њега лично, још јаче и снажније наставити антирежимску борбу, са свим располозивим демократским средствима.

Општински одбор ДНП Никшић дао је пуну подршку предсједнику партије Милану Кнежевићу, као и предсједништву ДФ-а, у активностима на разобличавању афере “државни удар”, и подржао одлуку о бојкоту рада парламента. Истакнуто је да је пласирање информације у медијима о тзв. “државном удару” током изборног дана директно утицало на изборни резултат, због чега су избори од 16. октобра били нерегуларни, те њихов резултат не одражава слободно изражену вољу грађана. ОО ДНП Никшић је поздравио напоре предсједништва ДФ-а на обједињавању опозиције и тражењу заједничког модалитета даљег дјеловања.

На сједници ОО ДНП је истакнуто да је упркос бројним неправилностима, пријетњама, уцјенама и лажном државном удару, Демократски фронт у Никшићу остварио одличан изборни резултат. Оваквом изборном резултату Демократског фронта у Никшићу велики допринос је дао Општински одбор ДНП-а, који ће наставити с досљедном и бескомпромисном борбом против актуелног режима, како на државном, тако и локалном нивоу. Овај изборни резултат је најбоља потврда опозиционог карактера Никшића, као и јасан доказ да се грађани ове општине не мире са злоупотребом изборне воље грађана на претходним локалним изборима када је ДПС политичком корупцијом украо и отео побједу опозицији.

Са синоћне сједнице је упућен и апел опозиционим колегама у Будви и Котору да што прије приступе формирању нових општинских власти чиме би грађанима најбоље демонстрирали, како јединство и зрелост опозиције у цјелини, тако и могућност скоре смјене однарођеног режима у читавој Црној Гори, и избјегли могуцност понављања “никшићког сценарија”, када је на дјелу била класична политичка корупција у лику Драга Ђуровића, одборника Позитивне Црне Горе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here