Насловна Политика ДНП Пљевља: Неопходно обједињавање опозиције у сусрет локалним изборима

ДНП Пљевља: Неопходно обједињавање опозиције у сусрет локалним изборима

1

У сали Скупштине општине Пљевља одржана нова сједница Општинског одбора Демократске народне партије Пљевља, на којој је присуствовао и узео учешће у раду предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић. Сједницом Општинског одбора је предсједавао Владислав Бојовић.

Како су саоптили из ове партије, закључено је да локална власт у Пљевљима није направила ниједан суштински корак у правцу рјешавања највећих проблема Општине и да је већ одавно заслужила да буде смијењена.

Констатовано је и да су само појединци наставили да се богате експлоатацијом пљеваљских ресурса, као и да је последњих година новац грађана Пљеваља трошен и расипан, не сходно утврђеним приоритетима у буџету Општине, већ сходно самовољи одлазећег предсједника, при чему су створене нове милионске обавезе које ће поново пасти на терет грађанима Пљеваља.

Наглашен је проблем све веће загађености града и изостанак инвестиција које би донијеле отварање нових радних мјеста у привреди, као и да се, умјесто темељне реконструкције водоводне и путне инфраструктуре, изводило само маркетиншко крпљење.

На сједници је исказана подршка предсједништву Демократског фронта у њиховим напорима да дође до обједињавања опозиције око нестраначке личности као јединог предсједничког кандидата, јер се ради о већ опробаном моделу који гарантује сигурну побједу над било којим кандидатом ДПС-а. Општински одбор Демократске народне партије у Пљевљима једногласно је усвојио закључак, у форми заједничког става, да је неопходно да дође до најширег обједињавања опозиције у Пљевљима у сусрет предстојећим локалним изборима.

Констатовано је да само најшира опозициона листа у Пљевљима гарантује сигурну и убједљиву побједу над ДПС-ом.

Општински одбор је овластио предсједника одбора и члана предсједништва ДНП-а Владислава Бојовића да отпочне разговоре са свим релевантним опозиционим субјектима у Пљевљима око обједињавања опозиције у сусрет предстојећим локалним изборима.

Указано је на чињеницу да је, којим случајем, на локалним изборима у Беранама, цјелокупна опозиција наступила обједињено, дакле у једној колони, разлика би била два или три мандата у корист опозиције и побједа би била још сигурнија, што мора да послужи као репер опозицији за предстојеће изборне циклусе.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here