Насловна Друштво ДНП Пљевља: Локална власт врши бруталну експлоатацију и пљачку сировина

ДНП Пљевља: Локална власт врши бруталну експлоатацију и пљачку сировина

0
ПОДИЈЕЛИ

Пљевљаци су, нажалост, доживјели да се дуго чекана реконструкција главних градских улица сведе на предизборну импровизацију и крпљевину Мирка Ђачића, која ће при том итекако да кошта, поручили су из ОО Демократске народне партије Пљевља.

„У страху од сигурног пораза на предстојећим локалним изборима, нелегитимни предсједник општине Пљевља, иако са дипломом архитекте, одлучио је да без пројекта реконструише тротоаре у главним градским улицама.

Добро је познато да обични грађани када желе да направе оставу за дрва, ограду или шталу морају да израде пројекат, добију дозволу и ставе таблу, док општинска власт реализује посао на који треба да се потроши преко 300 000 евра новца грађана Пљеваља, а да при том није испунила ни елементарне законске предуслове.

Не само да је овим подухватом Мирко Ђачић ушао у зону кривичне одговорности, већ је још једном доказао да нема никакав осјећај за традицију, идентитет и дух овог града, ваљда умишљајући да би Пљевља и Пљевљаци у том погледу требало да се руководе његовим примјером.

Стога нас не би зачудило и да Мирко Ђачић ових дана покрене иницијативу да се главна улица Краља Петра, бар до избора, преименује у улицу НАТО бомбардера, у знак подршке насилном увођењу Црне Горе у НАТО пакт, односно анексији Црне Горе од стране НАТО пакта.

Одлазећи предсједник општине неуспјешно покушава да замаскира чињеницу да нису ни започели да се реализују крупни и животно важни пројекти које је помпезно најављивао, почев од градске топлане, преко другог блока Термоелектране, па све до реконструкције постројења за пречишћавање воде у градском водоводу.

Како видимо, општинска власт сада тротоарима покушава да заташка чињеницу да од обећаног партнерског односа и подршке Владе имамо само наставак запостављања Пљеваља, бруталну експлоатацију и пљачку сировина, смањење или неисплаћивање зарада запосленима, отпуштање радника, масовни одлазак младих људи и све веће тровање становништва.

И поред свега, Мирко Ђачић није морао да лијечи своје фрустрације на липама у центру града и да на дивље спроводи поплочавање тротоара у главним градским улицама, без било каквог плана, идеје, креативности и законске обавезе зване пројекат.

Имајући у виду да је у овом успаниченом предизборном подухвату Мирка Ђачића потпуно непотребно посјечен највећи број липа које су представљале један од симбола Пљеваља, постављамо питање гдје је завршила посјечена липовина?

Због чега се није предузело ништа са циљем да се липе сачувају, већ су се проналазили лажни изговори да се оне брже боље посијеку? Такође, шта се десило и гдје су завршили стилизовани ливени стубићи који су сада уклоњени са тротоара, а чија се вриједност мјери десетинама хиљада евра?

Гдје су завршили високо квалитетни мермерни ивичњаци умјесто којих се сада постављају обични бетонски? И да ли уопште овакви тротоари могу да издрже тест прве пљеваљске зиме или ће се већ на прољеће на њима појавити бројне пукотине и друга оштећења?

Ако већ избјегава да поднесе извјештај о овој најновијој предизборној крпљевини, за коју поново троши новац свих грађана Пљеваља, и ако већ одбија да јавно одговори на постављена питања, Мирко Ђачић треба да зна да ће врло брзо сносити одговорност, и то не само политичку, као и да ће сви уговори које потписује и сви послови које склапа, бити детаљно испитани са становишта њихове законитости и заштите јавног интереса“, налази се у саопштењу ОО ДНП Пљевља.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here