Насловна Политика ДНП: Напад на Војводића напад на имиџ Црне Горе

ДНП: Напад на Војводића напад на имиџ Црне Горе

0
ПОДИЈЕЛИ

,,Демократска народна партија најоштрије осуђује покушај угрожавања грађанске безбједности Рада Војводића, генералног директора РТВ Црне Горе. Очигледно је да чак ни водеће личности Јавног сервиса нијесу поштеђене од стране скривених центара моћи и њихових директних притисака и радњи, које могу произвести несагледиве посљедице. ДНП упозорава цјелокупну црногорску јавност да је и овај покушај још један у низу оних, којима се дискредитује Црна Гора у очима цјелокупне међународне јавности, посебно на путу ка ЕУ. А све то и поред декларативних изјава из власти да смо наводно све сигурнија дестинација безбједног и мирног живота грађана“, наводи се у саопштењу ДНП-а.DNP-Logo

ДНП се придружује свим апелима политичких партија, и свих оних који позивају надлежне институције да што прије разоткрију починиоце, као и налогодавце овог чина директног застрашивања.

У ДНП-у сматрају да је напад на Војводића напад на имиџ Црне Горе, у тренутку кад се очекује да она буде дестинација мира и стабилности. ДНП додаје да је безбједност грађана и онако на проблематичном нивоу, ма колико се из служби трудили да прикрију својим изјавама.

,,Ријеч је о директном атаку на имиџ Црне Горе у тренуцима кад се очекује да она буде дестинација пуног мира и стабилности, кад је у њој велики број странаца с краја на крај земље, који са својим породицама желе миран и безбједан одмор. И то у Црној Гори, гдје се, нажалост, чак и истакнутим личностима у сфери медија и јавног информисања директно угрожавају животи по већ препознатљивим матрицама.

ДНП указује да је степен грађанске безбједности у Црној Гори ионако на крајње проблематичном нивоу, колико год се то покушава заташкати салонским саопштењима ресорних служби, при чему избори разноразних челника представљају тек замагљивање неефикасности ресорног Министарства и судства. Уосталом, надлежне службе знају за велики број безбједносно интересантних мафијашких структура у Црној Гори, које притом и даље функционишу по устаљеним клишеима спреге власти и криминала“.

Из ове партије су позвали МУП ЦГ да сагледају као доказ и нове емисије на Јавном сервису, које би могле да буду повод за напад на Војводића. Међутим, у ДНП-у сматрају да службе ипак раде само у корист режима.

,,ДНП позива Министарство унутрашњих послова и друге службе да у контексту доказног материјала сагледају и најновије емисије на Јавном сервису, уз процјене таквих садржаја као потенцијалних узрочника атака на генералног директора РТВ ЦГ. Ово зато што се под руководством Војводића једним дијелом ипак кренуло у расвјетљавање закулисних радњи, иза којих стоје моћници у, и око власти у Црној Гори.

Коме Војводић и због овог типа емисија не одговара, на то питање треба директно да одговоре надлежне институције у Црној Гори. А оне се углавном не мијешају у свој посао, чекајући једино шта ће им бити наручено из врха режима да ураде за режим, као и све друге најобичније сервисне службе“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here