Насловна Политика ДНП Даниловград: И у амтосфери „државног удара“ ДФ остварио добар изборни резултат

ДНП Даниловград: И у амтосфери „државног удара“ ДФ остварио добар изборни резултат

1
ПОДИЈЕЛИ

На синоћ одржаној сједници Општинског одбора Демократске народне партије Даниловград у проширеном саставу разматран је и усвојен Извјештај о начину спровођења и резултатима парламентарних избора одржаних 16.10.2016.године. Констатовано је да је Демократски фронт у Даниловграду, упркос бројним неправилностима, уцјенама, куповини гласова и у атмосфери исценираног „државног удара“ остварио добар изборни резултат.

„Наиме, са освојених 23,3% гласова ДФ је у Даниловграду поновио изборни резултат постигнут на парламентарним изборима 2012 године, што показује да је очувано повјерење бирача ДФ-а у овој општини, те поништени бројни покушаји деструкције и маргинализације нашег политичког савеза,“ саопштено је из ДНП-а.

Са задовољством је истакнуто да је овом изборном резултату значајан допринос дао Општински одбор као и цјелокупна партијска инфраструктура ДНП Даниловград.

На сједници је, такође, истакнуто да је један од најзначајнијих резултата протеклих нерегуларних избора у томе што је постигнуто јединство опозиције, те је у том смислу дата пуна подршка предсједништвима ДНП-а и ДФ-а у њиховим настојањима да се очува остварено јединство, али и упућен позив осталим опозиционим партнерима да престану са појединим, благо речено, некоректним изјавама и етикетирањима у којима се ДФ, са готово 80 000 гласова подршке, проглашава „неграђанском“ и „вулгарном“ опозицијом.

DNP-Logo

„У циљу смјене актуалног режима, неопходно је оставити по страни личне политичке сујете и наставити заједно, бескомпромисно и истрајно, јер се само јединственом борбом може демонтирати политичко-криминална хоботница која је заробила Црну Гору,“ наглашено је из ДНП-а.

У том контексту, на сједници даниловградског ДНП-а је истакнуто да треба наставити са бојкотом државног парламента, те иницирати и друге облике демократског политичког притиска како би се што прије створили услови за организацију првих слободних и фер избора у Црној Гори.

„Посебно снажна подршка је пружена предсједнику партије Милану Кнежевићу у његовој одважној и одлучној борби против диктаторског режима, те са индигнацијом одбачене лажне и гнусне режимске оптужбе у којима се сопствени невјешти сценарио тзв. ‘терористичких напада’ бесрамно настоји приписати Демократској народној партији и Демократском фронту,“ нагласили су из ДНП-а.

Са синоћне сједнице је упућен и апел опозиционим колегама у Будви и Котору да што прије приступе формирању нових општинских власти чиме би грађанима најбоље демонстрирали, како јединство и зрелост опозиције у цјелини, тако и могућност скоре смјене однарођеног режима у читавој Црној Гори.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here