Насловна Политика ДНП – Даниловград: Ако се млади не буду бавили политиком, политика ће...

ДНП – Даниловград: Ако се млади не буду бавили политиком, политика ће се бавити њима

3
ПОДИЈЕЛИ

У сусрет Конгресу младих Демократске народне партије (ДНП), који ће се одржати 25.12.2016. у Подгорици, ДНП – Даниловград је одржао сједницу на којој су оформљена тијела и изабрани делегати који ће представљати ову општину на предстојећем Конгресу.

На сједници је истакнуто да млади коначно треба да се ангажују и позабаве питањима која се директно тичу њихове будућности.

Млади су у веома незавидној позицији: без перспективе, без могућности да дођу до пристојног посла, са уништеном економијом и привредом, у социјално и политички деградираној заједници у којој 95% нових младих кадрова треба да постану слуге и надничари оних 5% „татиних и маминих“ синова, дјеце властодржаца и тајкуна који су приватизовали Црну Гору. Стога су нужне корјените политичке промјене. Неопходно је, како је истакнуто на сједници, упристојити друштво и државу, измијенити систем који производи само непотизам, корупцију, пљачку и обезбиједити једнаке шансе за све.

„Ако се млади не буду бавили политиком, политика ће се бавити њима“, поручено је са сједнице, а начин на који се ДПС политика бавила и бави младима најбоље показује број незапослених, као и број младих који хоће да напусте земљу.

Нема промјена без демократске борбе против режима, а тој борби коју, како је истакнуто на сједници, безрезервно воде Демократска народна партија и ДФ, треба да се прикључе млади, јер је надасве ријеч о њиховој будућности.

Поздрављајући скуп и захваљујући се на подршци, предсједник ОО ДНП Драган Бојовић изразио је задовољство чињеницом да велики број младих, како из Даниловграда, тако и из читаве Црне Горе, што ће и предстојећи Конгрес показати, препознаје у Демократској народној партији политичка и програмска опредјељена која су усмјерена младима и за младе.

“Од формирања наше партије настојимо да остваримо плодну комуникацију са младима, у највишем руководству партије је пуно младих људи, те можда и стога лакше препознајемо проблеме и потребе младих. На жалост, обзиром на суморну црногорску збиљу, принуђени смо да се превасходно фокусирамо на борбу против тоталитарног режима, па немамо довољно ни простора, ни ресурса да адекватно одговоримо потребама младих и пружимо им услове за рад и напредовање које објективно заслужују. Но, вјерујемо у скоре промјене, те да ћемо се заједно коначно изборити за једну љепшу, перспективнију и просперитетнију Црну Гору“, казао је Бојовић.

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Jesu li ova djeca sa slike clanovi ove pro komunisticke partije?
  Podjite gospodo u djeciji vrtic, mozda ce se i tamo neka beba prikljuciti vasem pokretu.

 2. 0
  0

  Cika Milane Knezevicu, moje ime je Olgica.
  Ucenica sam sedmog razreda osnovne skole Maksim Gorki u Podgorici i idem u odeljenje sedmo cetiri.
  Ja i moje cetiri drugarice, Mika, Bika, Stojanka i Milanka bi s’cele da se uclanimo u tvoju partiju, jer mislimo da si ti rodjeni lider.
  Nasa tri druga Mrkan, Brkan i Stanojlo imaju istu zelju.

  Pa sam s’cela da te pitam Cika Milane, mozemo li i mi da budemo prisutini na kongresu tvoje partije i da i mi pomognemo demokratskom frontu, ka putu u demokratiju, koiji se vodi sa sloganom „Crnu Goru neka vode djeca“.

  Cika Milane, iz koje su danilovgradske osnovne skole ove djevojke sa slike.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here