Насловна Издвојено ДНП: Црна Гора, једна земља и два премијера

ДНП: Црна Гора, једна земља и два премијера

2
ПОДИЈЕЛИ

У Демократској народној партији (ДНП) сматрају да је веома неумјесно то што, како истичу,  режимски медији „сервилно каче Милу Ђукановићу нову функцију, доскорашњи премијер“. Према њиховом мишљењу, на тај начин, Црна Гора сад има једну земљу а два премијера, стварног из сјенке, и фиктивног.

„Притом је Ђукановић очигледно преузео на себе обавезу да комуницира ван Црне Горе, а Марковић да отпутује, на примјер, до на Горицу, у посјету ЦАНУ, и одржи родољубиво предавање откривајући топлу воду како је ЦАНУ црногорска. Пошто никако не може да ријеши проблеме у Црној Гори, првенствено зато што је он сам њихов основни генератор, Мило Ђукановић је кренуо да сређује стање по окружењу. Ово тим прије што никако не може да се одвикне од своје вишегодишње позиције премијера, па сад активно премијерише ван Црне Горе, волонтерски, у намјери да, како рече, помогне. А, у ствари, да суштински остане и даље премијер, а Марковић буде само формално. Уосталом, ништа чудно, јер су грађани управо такву режију и подјелу колача власти и очекивали„, наводи се у саопштењу ДНП.

У саопштењу ДНП се додаје да Ђукановић прави проблеме Црној Гори, и истовремено би да наводно ријеши проблеме између Србије и Хрватске.

„Зато прави себи промоцију у њему често мрском Београду, величајући сарадњу са Србијом. Тако се из Београда заложио и да ријеши проблеме Србије и Хрватске, да Хрватска не омета Србију на путу ка ЕУ, иста она Хрватска, коју је тако здушно мрзио да му се због шаховнице ни шах није играо. Наравно, кад оде у Хрватску тамо ће позвати Србију на разумијевање према Хрватској, и тако све укруг, познатом стазом дуплих аршина, на којима је и опстајао свих ових година“, истакли су из ДНП.

Из те партије поручују да Ђукановић притом проблем у Црној Гори не види у сопственој власти, којом како тврде, већ годинама поробљава државу.

„Него окривљује мрске му протекле вјекове, који му сметају да Црна Гора бљесне као правна држава. А ту су, по њему, криве конкретно економска заосталост и нестабилност, при чему намјерно превиђа да је и за једно и друго у Црној Гори главни кривац он, јер је створио државу непотизма, грађанске несигурности, обрачуна мафијашких кланова, корупције, лажних државних удара, уз празне опозиционе клупе у државном парламенту“, казали су из ДНП.

ДНП наводи и да се „Ђукановић заложио и за рјешавање проблема нестабилности на Балкану, а Црна Гора којом руководи је најнестабилније подручје захваљујући управо њему и његовом стилу владавине силом, правним насиљем, уцјенама и непотизмом“.

„И најновији апел „доскорашњег премијера“ да Србија мора у потпуности разјаснити убиство премијера Ђинђића представља нови доказ лицемјерја, јер се свих ових година лично није потрудио да се разријеши убиство Душка Јовановића у Црној Гори, и многа друга убиства, на шта су га позивале све међународне институције, и Црну Гору обиљежавале као државу без владавине права и сигурности грађана“, закључује се у саопштењу ДНП.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ne pitajte za drzavu, nista vam ne znam rec’!
  Sto se dva premijera tice, laznog i stvarnog, stvar je vise nego jasna : dva, kako nego dva, da se vlasi ne dosjete da je bivsi, ustvari, sadanji! … Da je dva u jedan!
  Vala bas komplikovano, zakuceno i zatajeno.
  Kako oni to vjesto kriju, kao slon usi.
  Glavni, tj. pravi, i lazni, tj. udbaski dubler.
  Taj film gledamo.
  Burleska sa dva premijera je crnogorski kanditat za oskara.
  Zemlje bez drzave, sa dva premijera, starim i novim, stvarnim i laznim!?
  U zemlji bez drzave!

 2. 0
  0

  Sto reci da nije vec receno o ljudima koji citav svoj zivot sluze nepomeniku.No se bojim da ovu gubu koja se rasirila kroz narod od njih necemo moci ni izlijeciti za nasega zemana.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here