Насловна Политика ДН: Даниловић хтио да „Вијести“ убаци у ДФ

ДН: Даниловић хтио да „Вијести“ убаци у ДФ

10
ПОДИЈЕЛИ

Goran Danilovic-03

На сједници Предсједништва Нове српске демократије која је одржана у уторак потпредсједник ове партије Горан Даниловић се суочио са критикама колега, на које није хтио да одговара, саопштено је Дневним новинама у врху Демократског фронта, чији је НОВА конституент.

Према изворима листа, Даниловићу је замјерено што је предлагао да се у Предсједништво ДФ уведу нови чланови и то Дритан Абазовић и Џавид Шабовић.

За Шабовића му је речено да је нечувено да се посланик СДП предлаже за улазак у ДФ у тренутку када његова партија одбија све предлоге Демократског фронта. Циљ Даниловића је био да у ДФ уведе представнике мањина, односно албанског и бошњачког народа. Речено му је да они нијесу класични представници својих народа јер се налазе у грађанским партијама.

За Абазовића је још речено да је иницијатор Грађанског покрета УРА, чије формирање здушно помажу новине Вијести и да би на тај начин Вијести имале свог представника у Предсједништву ДФ. То би омогућило и тадашњем лидеру Миодрагу Лекићу да блокира доношење одлука у Предсједништву, које се, иначе, доносе консензусом„, каже извор ДН.

 На тој сједници је истакнуто да је идеја о мотивисању мањина да уђу у Фронт добра, али да треба наћи праве представнике мањинских народа који би ушли у ДФ.

На овој сједници је испливала и чињеница да је Даниловић у јулу 2013. у Истанбулу на Парламентарној скупштини ОЕБСа подржао избор Ранка Кривокапића за предсједника без сагласности партије.

То је и за Црну Гору веома важно политичко питање, око којег је требало да се изјасне Главни одбор и Предсједништво Нове. Он је, међутим, самостално одлучио да да глас Кривокапићу„, каже саговорник Дневних новина.

Уз то је додато да се Даниловић у својим ставовима „веома приближио“ Кривокапићу, што је у више својих јавних иступа и показао. Неки чланови Предсједништва Нове сматрају да је све то знатно допринијело збуњивању бирача ове партије и показало да ставови у овој партији нијесу увијек усаглашени.

Даниловић на све ове примједбе није конкретно одговорио, већ је рекао да ће вријеме показати да је био у праву.

Мислим да нијесте у праву, али не желим да улазим у полемике. Вријеме ће показати ко је био у праву, а ја мислим да сам то ја“ казао је Даниловић. Ова сједница је завршена без даљих конфронтација, а Даниловић је изашао прије њеног краја одбијајући да подржи закључке Предсједништва НОВЕ.

10 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Napravio je pun krug. Kad krene pljuvacina izmedju njega i Polupij…. Poluvoj…. ocekujem javna izvinjenja nama koji smo celo vreme tvrdili da su njih dvojica najveci zl…. i prevaranti.
  Sekuli se poklonite do zemlje, u odnosu na ovu dvojicu on je nacionallni radnik od najviseg znacaja. Jos kad bi se oslobodio zagrljaja Rista Cirovog uselio bi se u Srpski Panteon.

 2. 0
  0

  Браво Горане и пуна подршка. Ови који спинују јавност а то су режимске Дневне новине, које шире лажи и преваре не могу зауставити успон Демоса, и свих оних који ће наредних дана доћи у његове редове! ЈОЛЕ ДРЖИМО ТЕ ЗА РИЈЕЧ!

 3. 0
  0

  Toliko o „koalicionom kapacitetu“ Nove, mada mislim da su oni pali pod utucaj PZP koji jos malo neće više moći ni sam sa sobom. A uvjeravalu su nas da imaju snage i znanja da pomire cijelu Crnu Goru 🙂

 4. 0
  0

  Хвала на овом сердарисању Брајане војводо. Не знам зашто мене са Рикијем повезујеш, ја сам га критиковао јер нема храбрости пастви да директно каже ко су јој и какви су политички представници, као што је Григорије рекао Новљанима. Али добар је Рики, нема потребе за толиком паранојом кад је он у питању.

  • 0
   0

   Nije bitna relacija sa opozicijom, nego sa vladajucom oligarhijom i ti to,covjekoljupce, vrlo dobro znas. Kao i sstvaranje paralelne duhovne vertikale, spletkarenje u SPCu, ciscenje terena za stvaranje autokefalne crnogorske crkve,itd…
   To precutkivanje oko opozicije mu je jedan od manjih grehova.

 5. 0
  0

  Sta drugo ocekivati od danilovica klasicnog prevaranta koji je od velikog srbina zavrsio u partiju sa dukljanima a sjutra ce u koaliciju sa srbomrscima rakcevicem rastoderom i druzinom.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here