Насловна Политика Ђуровић: ТВЦГ је сервис ДПС-а, а не грађана

Ђуровић: ТВЦГ је сервис ДПС-а, а не грађана

1
ПОДИЈЕЛИ

Televizija Crne Gore

Рад Радио-телевизије Црне Горе далеко је од прихватљивог и задовољавајућег нивоа, а ружичаста слика коју шаље у етар у потпуности је у функцији Демократске партије социјалиста, због чега је и актцвни судионик у коалиционим превирањима и учесник у кампањама против иностраних званичника који нијесу по вољи оних који контролишу Јавни сервис.

То је у разговору за „Дан“ оцијенио члан Савјета РТЦГ Горан Ђуровић, који сматра да ће квалитет рада јавног сервиса најбоље оцијенити грађани кроз истраживања јавног мњења.

Он сматра да у првој години мандата новог сазива Савјета РТЦГ није урађено много у остварењу циљева јавног сервиса, те да вјерује да ни грађани не виде позитивне промјене у квалитету информативног, образовног, дјечијег и културно-умјетничког садржаја.

Како цијени, Савјет РТЦГ још није успио да стекне ауторитет код директора и запослених, а прилози са сједница овог тијела, који се емитују у Дневнику 2 су „најбољи показатељ отвореног подругивања менаџмента“.

Менаџмент годину дана замајава Савјет РТЦГ и одбија да реализује истраживање јавног мњења као би коначно установили степен повјерења грађана у рад РТЦГ. То је једини начин да упоредимо свој рад са стањем прије почетка мандата новог Савјета РТЦГ. Са друге стране, могу да примијетим да овај сазив Савјета РТЦГ поставља много више питања и тражи цјеловита објашњења за предлоге који долазе од менаџмента“, истиче он.

Ђуровић упозорава да је рад РТЦГ далеко од прихватљивог и задовољавајућег, те да је информативни дрограм највећи проблем јавног сервиса.

Један серијал емисија истраживачког карактера, “Механизам”, који заиста јесте освјежење за РТЦГ, не може промијенити укупну слику. Та слика је углавном ружичаста и потпуно је у функцији највеће чланице владајуће политичке групације. РТЦГ је недавно била активан судионик у странчким, коалиционим превирањима гдје је отворено подржавала једну страну о чему говоре и извјештаји комисије за приговоре гледалаца“, навео је он.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Drzavnu televiziju kao da finansira NATO ,posto udarne vijesti u dnevniku i vijestima je upravo blagostanje koje nas ceka ako udjemo u NATO alijansu . Sto se tice emisije MEHANIZAM to je unutar partiska borba partije na vlasti .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here