Насловна Политика Ђуровић: Притисак на рад новинара није дио изолованих, међусобно неповезаних случајева

Ђуровић: Притисак на рад новинара није дио изолованих, међусобно неповезаних случајева

1
ПОДИЈЕЛИ

djurovic
Горан Ђуровић, оштро је осудио напад на редакцију дневног листа Вијести. Члан Савјета Радио телевизије Црне Горе, позвао је Министарство унутрашњих послова, као и Управу полиције да уппотријебе све законске механизме како би зауставили понављање напада, које је сад већ у континуитету на тај лист.
,,У континуитету се нападају и малтретирају уредници и новинари дневног листа Вијести, каменује редакција, уништава покретна имовина а починиоци или нису никад откривени или нису процесуирани на ваљан начин. Тиме се посредно охрабрују нови напади свих који, вођени различитим мотивима и интересима, желе уништење тог листа“, рекао је Ђуровић.

Ђуровић је у даљем саопштењу додао да сумња да се ради о изолованим нападима, јер да је тако кривац би био ухваћен. Он је такође оштро критиковао рад надлежних органа и институција, јер њихово нечињене је довело до тога да је број напада на новинаре попримио одавно драматичне размјере.

Зато је додао да без обзира на подијељеност медија по суштинским питањима, заједно са јавношћу, треба да стану пред оне који врше јавне фукције и позову на одговорност исте.

,,Уколико су државни органи незаинтерсовани или неспособни за рјешавање овог случаја, једино оправдано очекивање јавности је смјена надлежних носилаца јавних функција чиме се може показати минимум воље да се промијени клима и подстицајно окружење за даље нападе на овај дневни лист“, закључио је Ђуровић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here