Насловна Политика Ђуровић: Актери афере ,,Снимак“ награђени одговорним функцијама

Ђуровић: Актери афере ,,Снимак“ награђени одговорним функцијама

1
ПОДИЈЕЛИ

pozitivna-logo

,,Ово је још једна порука званичницима у ЕУ да актери Афере ,,Снимак” не да нису санкционисани већ су награђени одговорним државним функцијама као чин охрабрења да се тако и настави. Позитивна Црна Гора упозорава да се у рукама једне овакве особе налазе велика средства која селективном расподјелом могу бити проћердана у предизборне активности умјесто у развојне пројекте“, наводи се у саопштењу Горана Ђуровића, члана Предсједништва Позитивне Црне Горе.

Саопштење достављено порталу ИН4С преносимо интегрално.

Најава да на водећу функцију Инвестиционог Развојног Фонда може доћи посланик ДПС-а Зоран Вукчевић је још један показатељ политизације црногорске економије која оваквим кадровским ријешењима иде корак уназад.

Позитивна Црна Гора сматра непримјереним да један од главних актера Афере ,,снимак”, посланик Зоран Вукчевић буде награђен новим именовањем на тако одговорну функцију. Више је него јасно да ће се у будуће средства из фонда расподјељивати подобним предузетницима и појединцима по принципу који смо могли видјети у афери “Снимак”, тачније мање ће бити битан бизнис план и економска оправданост у односу на број гласова и политичку корист.

Инвестиционо развојни фонд (ИРФ) је веома важан партнер бројним црногорским предузећима који су уз помоћ фонда покренули нове пројекте. Фонд као такав треба да буде лишен политичког утицаја и окренут чистом професионализму у раду.

Позитивна Црна Гора има јасан став да водећег човјека Инвестиционо развојног фонда треба бирати из редова самог фонда, а не постављањем на тако одговорну функцију особе окренуте само ускопартијском интересу.

Ово је још једна порука званичницима у ЕУ да актери Афере ,,Снимак” не да нису санкционисани већ су награђени одговорним државним функцијама као чин охрабрења да се тако и настави. Позитивна Црна Гора упозорава да се у рукама једне овакве особе налазе велика средства која селективном расподјелом могу бити проћердана у предизборне активности умјесто у развојне пројекте.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here