Насловна Друштво Ђуришићи оптужују управу Подгорице: Фалсификатима продужавају агонију

Ђуришићи оптужују управу Подгорице: Фалсификатима продужавају агонију

0
ПОДИЈЕЛИ

Борба породице Вање Ђуришића из Подгорице за своја права и даље се наставља иако су свакодневно суочени са опструкцијама на путу да врате своју имовину.

Тако је Управни суд усвојио тужбу коју је Главни град поднио против рјешења Министарства финансија донијетог у корист породице Ђуришић.

Ђуришићи сматрају да надлежни „на све могуће начине покушавају да одуже овај проблем“.

„Наиме, право коришћења и право својине, које се помиње и којим Главни град манипулише са јавношћу сво ово вријеме, су два потпуно изједначена појма и значе власништво над некретнином у листу непокретности. С тим што правна форма „коришћење“ више није у употреби, то јест као термин се више не користи у закону“, навела је у реаговању породици Ђуришић.

Подсјећају да је Саво Ђуришић, брат Вање Ђуришића, своју половину земљишта поклонио Вањи, чиме је он постао власник поменутих парцела 1/1.

Ово је још један примјер злоупотребе управе Подгорице и покушаја да на све могуће начине продуже нашу агонију и одложе експропријацију и  плаћање нашој породици накнаде за имовину коју деценијама користе мимо Устава и Закона Црне Горе“, истакла је породица Ђуришић.

Према њеним ријечима, поставља се питање зашто нико никада није поменуо кривотворени потпис Драгутина Даја Ђјуришића, Вањиног оца, који су у два наврата графолошки вјештаци одређени од стране црногорских судова, прво Слободан Секулић  2006. године и Веселинка Никчевић 2015. године, прогласили као фалсификат.

Тај фалсификовани потпис је једини докуменат који постоји у њиховој документацији и осим у њиховим рукама не постоји ни у једној институцији и ни на једном мјесту гдје би, по закону, морао да се налази, као ни икакав предмет нити документација за поменуте парцеле. Гле чуда како су све погубили и у архивама и у другим институцијама које су дужне да имају предмет о овом случају. Зашто није нестала и хронологија уписа у катастар од 1956 године, гдје се јасно види да ове парцеле никада нијесу мијењале власника и да су константно биле у нашем посједу? То говори довољно о свој овој ујдурми коју је општина Подгорица уперила против наше породице. Ми одустати нећемо до коначног раскринкавања ове криминогене дружине“, поручила је породици Ђуришић.

Позивајући се на документ Управе за некретнин, породица Ђуришић је инсистирала да Главни град исплати новац за спорну парцелу, због чега су дио Јереванске улице на Забјелу блокирали два мјесеца.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here