Насловна Друштво Ђуришић: Сазнаћу ко је натјерао судију Рашовића да донесе срамну одлуку (ВИДЕО)

Ђуришић: Сазнаћу ко је натјерао судију Рашовића да донесе срамну одлуку (ВИДЕО)

2
ПОДИЈЕЛИ

Градоначелнику Подгорице Славољубу Стијеповићу и судији Саву Рашовићу следује кривична пријава Специјалног државног тужилаштва за организовани криминал и корупцију против моје породице. Сазнаћу ко је натјерао судију Рашовића да донесе срамну одлуку, казао је Вања Ђуришић на конференцији за новинаре која је данас одржана у Јереванској улици поводoм одлуке Основног суда да изда привремену мјеру, којом породица Ђуришић мора да се склони са своје земље. Ђуришићи се годинама боре са Главним градом за повратак земљишта који је њихова прадједовина, а на којем се између осталог налазе основна школа Октоих и преко којег је прошла Јереванска улица, и коју су, због нереаговања власти, блокирали.

„Судија Симо Рашовић је јуче донио рјешење о привременом уклањању објеката са јавне површине,“ казао је Ђуришић и напоменуо:

„Прво, ово није јавна површина већ приватна. Друго, Основни суд је ненадлежан за јавне површине, за то је надлежна локална самоуправа. Дакле, он је прво, прекршио Устав и закон. Прекршио је и моја уставна права да могу да уживам у својој имовини.

Симо Рашовић је комшија мајке Славољуба Стијеповића у селу Љајковићи у Зети, и он није пошао на одмор како би донио овакву незакониту, антиуставну, коруптивну мјеру – да мене скине са моје имовине.“

Он је навео да ће због тога поднијети кривичну пријаву.

„Славољубу Стијеповићу и Саву Рашовићу следује кривична пријава Њпецијалног државног тужилаштва за организовани криминал и корупцију против моје породице. Од октобра прошле године ове парцеле биле су под спором који је трајао 25 година. Правоснажном пресудом Врховног суда ова земља је слободна,“ нагласио је Ђуришић и истакао:

„Ја сам покушао да се договорим са градоначелником, али из канцеларије градоначелника остали су нијеми. Ове парцеле 4914 и 4915 нису под спором. Није довољно да се улица асфлатира и да постане јавна површина. Ако Подгорица има за интереса да овдје иде пут, нека експропријише.“

Вања Ђуришић је напоменуо да ће његови будући потези бити у складу са законом.

„Ја једини инсистирам код градоначелника да у склопу закона завршимо све. Ван оквира законских моја породица неће да иде. Истјераћу до краја, ко је натјерао судију Рашовића да донесе овакву срамну одлуку. Ја сам сигуран да је ово случај корупције и организованог криминала,“ казао је он и истакао:

„Ова земља је моја, тата ми је оставио и ту нема дилеме па да је пет градоначлника умјесто Славољуба Стијеповића. Репресивне мјере и застрашивање, то код Ђуришића не може.“

Зечевић: Постоји правни простор да се проблем ријеши – све остало су изговори и злоупотреба

„Лицемјерно би било позивати породицу Ђуришић од стране државних органа на стрпљење да се овај проблем ријеши, јер они стрпљиво чекају 30-так година да се наплати оно што је њихово,“ казао је одборник Демократског фронта у Скупштини Главног града Радош Зечевић.

Он је подсјетио да је прије 30-так година на земљишту Ђуришића изграђена улица без рјешења о експропријацији, те да су вођени бројни судски спорови који су за право дали Ђуришићима.

„Они имају легални посједовни лист издат од Управе за некретнине и другостепено коначно рјешење министарства фијансија,“ казао је Зечевић и нагласио:

„Овдје ништа није спорно. Ми као одборници ДФ-а смо и на задњој скупштини молили градску управу да ово ријеши за трајно а не привременим мјерама.“

Он је напоменуо да су на задњој сједници чули од градоначелника да новца те да одброници ДФ-а имају конкретан предлог: да се породици Ђуришић обезбиједи адекватна надокнада и да се они исплате.

„Постоји правни простор да се овај проблем заврши накнадним рјешењем о експропријацији. То би био коректан начин – све остало су изговори и злоупотреба,“ нагласио је Зечевић.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here