Насловна Друштво Ђуришић блокирао Јереванску улицу: Нећу стати док се ово не регулише по...

Ђуришић блокирао Јереванску улицу: Нећу стати док се ово не регулише по закону (ВИДЕО)

3
ПОДИЈЕЛИ

Подгоричанин Вања Ђуришић је, како је и најавио претходне недјеље, на кратко заградио Јереванску улицу у Подгорици, не би ли поручио општинским властима да жели да се његов проблем коначно ријеши. Ђуришић се од 1992. године бори са Главним градом за реституцију свог земљишта, на којем се између осталог налази основна школа Октоих и преко којег је прошла Јереванска улица.

Како је навео и раније, то је земља која није зарађена шверцом цигарета или оружја већ припада његовој породици.

„Дошао сам да заградим оно што је моје и мог брата. Ово је видео упозорења општинским властима да плате моју земљу, јер су већ прошли улицом преко ње. Данас их само упозоравам, покушавам да скренем пажњу јавности а од следеће недјеље од подне, или ћу је преградити скроз, или ћу сваки дан у подне да заградим не улицу – него моју земљу,“ нагласио је Ђуришић.

Ђуришић, који је отац осморо дјеце до сада је имао само лоше искуство, јер је свака пресуда у претходних двадесет пет година, донијета на његову штету без икаквог утемељења. Њему је држава Црна Гора саопштила да његов случај пред Судом сматра застарјелим, иако према Европској конвенцији за заштиту људских права, због измјене става Суда који није благовремено окончао поступак, захтјев странке не може бити одбијен, нити ићи на штету странке због примјене правног акта или закона.

vanja-dokumenti-2

Он је, указујући на наводе из листа непокретности, нагласио да пише да „не постоје терети и ограничења“, и додао: „Али, и да постоје, неспорно је моја земља“.

Њему је, како је ИН4С већ писао, држава Црна Горе повриједила чак шест загарантованих права:

1. Право на правни лијек зајамчено чл. 20 Устава Црне Горе,
2. Право на правично и јавно суђење у разумном року, зајамчено чл. 32 Устава Црне Горе,
3. Право на својину зајамчено чл. 58 Устава Црне Горе
4. Једнакост грађана пред законом чл. 17 Устава Црне Горе,
5. Право на правично суђење зајамчено, чл. 6 Европске комисије о људским правима,
6. Забрана ретроактине примјене закона.
Вања Ђуришић ће о проблемима са којима се суочава он и његова породица већ четврт вијека обавијестити све амбасаде и стране институције у ЦГ.

Вања Ђуришић је саопштио да су га општинске власти звале у петак на разговор али он није уродио плодом. Зато је поручио:

„Стати нећу што се ово неће регулисати на законски начин, а то је да ми плате.“ 

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here