Насловна Политика Ђурић: Тахири да се конструктивно укључи у дијалог о КиМ јер Србија...

Ђурић: Тахири да се конструктивно укључи у дијалог о КиМ јер Србија никада неће признати самопроглашено Косово

0
ПОДИЈЕЛИ
Марко Ђурић

Едита Тахири би требало да се конструктивно укључи у дијалог о будућности региона и српско-албанским односима, али и да престане да говори о неопходности да Србија призна једнострано проглашену независност Косова и Метохије, јер се то никада неће догодити, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Поводом навода одлазеће министарке за дијалог Београда и Приштине да сумња у озбиљност иницијативе председника Србије за унутрашњи дијалог о Косову*, Ђурић је навео да је Едита Тахири, коју је ЕУ у више наврата морала да обуздава због ширења дезинформација о садржају и исходима разговора у Бриселу, последња особа која може некога да оптужује за лаж.

Такође, наводи Ђурић у писаној изјави, апсурдно је и да Тахири, као неко ко важи за једног од најтврдокорнијих и најекстремнијих политичара у Приштини, било кога стигматизује као шовинисту, јер ако данас у региону постоји држава чији политички курс није заснован на шовинистичким идејама, онда је то Србија.

Управо је, каже, због необузданог и непристојног понашања, какво показује и у последњим иступима у јавности, Тахири било речено да напусти састанак у Бриселу, како не би кварила конструктивну атмосферу у дијалогу.

„Уместо да тврдоглаво инсистира на стварању неповерења и страха код својих сународника, госпођа Тахири би требало да се, ако заиста жели добро своме народу, конструктивно укључи у дијалог о будућности региона и српско-албанским односима, али и да престане да говори о неопходности да Србија призна једнострано проглашену независност Косова и Метохије, јер се то никада неће догодити“, поручио је Ђурић.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here