Насловна Политика Ђурић: Србија никада неће признати Косово

Ђурић: Србија никада неће признати Косово

0
ПОДИЈЕЛИ

Албанским политичарима се стално привиђа признање независности Косова од стране Србије, али се то никада неће десити, рекао је директор канцеларије за КиМ Бранко Ђурић.

marko đurić

„Албанским политичарима се, умјесто нормализације односа Срба и Албанаца и стварања Заједнице српских општина ЗСО, на које су се писмено обавезали у Бриселу, стално привиђа признање независности Косова од стране Србије, за које и чобани у најудаљенијим селима на Косову знају да се никада неће десити“, рекао је Марко Ђурић, преносе српски медији.

Косовски министар еуроинтеграција Беким Чолаку раније је изјавио да се српско признање независности Косова подразумијева, да то јасно показују договори постигнути у Бриселу и да Београд зна да ЗСО неће имати извршна овлашћења.

Ђурић је додао да се Чолаку „прави да не зна“ да Србија неће признати Косово.

„Као што се прави да не зна да се његов шеф и ратни командант (Хашим) Тачи у Бриселу обавезао, и то у писаној форми, потписом управо на снажна овлашћења за ЗСО, чији је управљачки тим по том споразуму већ именовао регионалног команданта полиције за сјевер Косова, изабрао градоначелнике, а Срби ће ускоро сјести у судијске и тужилачке фотеље у покрајинским судовима. Београд, када је ријеч о ЗСО, неће прихватити ништа мање од договореног у Бриселу!“, додао је Ђурић.

Ђурић је, такође, оцијенио да сталним провокацијама о статусу и избјегавањем договореног у Бриселу, Чолаку и други албански представници желе да доведу у питање процес нормализације односа, чиме наносе штету грађанима Косова и Метохије, којима је доста хушкања на мржњу и подјеле.

„Чолакуов режим није независан од међународне заједнице, нити од нас у Београду. А неће бити независан ни од новог међународног суда за ратне злочине ОВК, у чијем ће оснивању, увјерен сам, и сами пуни среће учествовати“, рекао је Ђурић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here