Насловна Политика Ђурић: Приштина ће нереде користити као изговор у Бриселу

Ђурић: Приштина ће нереде користити као изговор у Бриселу

0
ПОДИЈЕЛИ

 Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је данас да се може очекивати да ће у Бриселу албански представници користити нереде у Приштини као изговор за мању флексибилност или немогућност да се спроведу неки договори, попут овлашћења Заједнице српских општина.

marko đurić 

– Ако српски чланови покрајинске владе не испуне оно што се од њих очекује за српску заједницу, можда ћемо и ми бити ти који ће тражити њихову смjену – рекао је Ђурић за Радио Београд 1.

Према његовим ријечима, јако је важно да будемо искрени према самима себи и рећи да не можемо очекивати ни од једне албанске политичке партије благонаклон однос према Србима на Косову и Метохији.

– Осим ако им међународна заједница не стави до знања да им је то у интересу због других циљева. Сви они гледају Србе још увијек кроз ратне наочаре и већина лидера је из тих ратних редова – напоменуо је директор Канцеларије за КИМ.

Он сматра да је највећи извор нестабилности увек било доношење и спровођење рјешења о којима јавност није обавијештена.

– Са стране Владе Србије могу да потврдим да ћемо наше људе на КиМ потпуно и јасно информисати о свим договорима, ал не могу да гарантујем да албанска страна после састанака у Бриселу и даље неће поново излазити са потпуно другачијим изјавама од договореног – нагласио је Ђурић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here