Насловна Политика Ђурић: Премијер Вучић и министри сутра на Косову и Метохији

Ђурић: Премијер Вучић и министри сутра на Косову и Метохији

1
ПОДИЈЕЛИ

Председник Владе Србије Александар Вучић и министри у Влади посетиће сутра Косово, где ће, како је рекао директор Владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, обићи четири српске општине око Гњилана.

vucic na Kosmetu

Том приликом, премијер Вучић обићи ће Пасјане, Штрпце и Грачаницу, саопштено је из Владине Канцеларије за сарадњу са медијима.

Како се наводи, то ће бити прва посета једног председника Владе Србије Пасјану, Штрпцу и Косовском Поморављу након 1999. године.

Додаје се да ће се поред Вучића, у делегацији наћи и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, министар одбране Братислав Гашић, министар правде Никола Селаковић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар здравља Златибор Лончар и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Најављено је да ће делегација Владе Србије, поред састанака са председницима општина са већинским српским становништвом, српским покрајинским министрима и посланицима у покрајинској скупштини, присуствовати и отварању породилишта у Пасјану и откривању споменика краљу Милутину у Грачаници.

Ђурић је раније оценио да ће посета премијера косовском поморављу бити „важан сигнал“ за око 40.000 Срба који живе у тим крајевима.

„У тим крајевима још од раних деведесетих није био ниједан државни званичник. Александар Вучић је као председник Владе одлучио да управо тај крај посети“, истакао је Ђурић за београдске медије.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here