Насловна Политика Ђурић: Маштају о признању Космета

Ђурић: Маштају о признању Космета

0
ПОДИЈЕЛИ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да народ не треба хранити илузијама о признању Космета од стране Србије.

marko djuric

Ипак, он је навео да то не значи да житељи КиМ, како Срби, тако и Албанци, не треба да живе заједно и боље.

Ђурић је, поводом изјаве косметског министра иностраних послова Хашима Тачија да је увјерен да ће Србија у скоријој будућности званично признати независност Космета, рекао да је стално маштање о српском признању независности Космета одраз политичке незрелости.

„Пут у нормализацију је неповратан, а стално маштање о српском признању независности Космета одраз политичке незрелости и забрињавајућег одсуства усредсређености на праве проблеме Косова и Метохије – незапосленост, корупцију и лоше међунационалне односе, за шта и сам сноси одговорност“, рекао је Ђурић.

Тачи би, додао је Ђурић, требало да се окрене реалности и узме у обзир чињеницу да грађани имају највећу штету од сваког одлагања нормализације односа Београда и Приштине, што је уједно и процес стварања претпоставки за економски развој Косова и Метохије.

Тачи је у интервјуу агенцији АПА рекао да је увјерен да ће Србија у скоријој будућности званично признати независност Космета.

„То се неће догодити сујтра, али ће услиједити у блиској будућности. Приступање Србије и Космета ЕУ и признање Космета ће бити повезано“, рекао је Тачи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here