Насловна Насловна Ђукановићу уста пуна Европе, а џепови корупције

Ђукановићу уста пуна Европе, а џепови корупције

4
ПОДИЈЕЛИ

milo-dukanovic-14

Једна од метода којима се ова власт користи годинама јесте да се формирају разна тијела, одбори и колегијуми који не функционишу, иза којих на крају једино остају надокнаде, саопштено је из Нове српске демократије поводом информације да је Колегијум за вођење преговора са ЕУ у 2014. години званично засједао једном иако су први човјек извршне власти Мило Ђукановић и потпредсједник Владе Рафет Хусовић по том основу укупно узели надокнаде на годишњем нивоу од преко 9.000 евра.

Према ријечима портпарола НОВЕ и функционера ДФ-а Јована Вучуровића, ако се узме у обзир број сједница које је одржао тај колегијум, односно ,,обим“ његовог посла, онда се може закључити да је формиран само због накнада.

Ради се о фантомском, невидљивом колегијуму, који се не састаје, нема никаквих активности и нико не зна чему служи, али су примања редовна. Ништа чудно, то су методе којима се ова власт користи годинама: формирају се разна тијела, одбори и колегијуми који не функционишу, иза којих на крају једино остају надокнаде. Просто фасцинира незајажљивост и бахатост коју показују челни људи режима. Опљачкали су и уништили Црну Гору, али се не заустављају, него, грамзиви и похлепни, траже још“, казао је Вучуровић за „Дан“.

Jovan-Vucurovic

На владином сајту види се да је Колегијум за преговоре са ЕУ засједао само једном за 12 мјесеци, и то 4. јула 2014. године.

Правни заступник МАНС-а Веселин Радуловић указао је да је и раније постојала пракса да се у Влади формирају тијела која формално разматрају важна питања, а суштински скоро и не функционишу.

Међутим, чланови тих тијела уредно примају накнаде, које нијесу мале, напротив. То је нешто што се понавља годинама и тако ће и бити док извршна власт функционише у овом саставу. Новац грађана завршаваће у џеповима политичких моћника без икакве контроле”, казао је Радуловић.

Према званичним подацима, Ђукановић и Хусовић узели су укупно 9.228 евра по основу рада у Колегијуму за вођење преговора са ЕУ.

По мишљењу Вучуровића, у ситуацији када не постоје институције које би могле да се изборе са оваквим појавама, потпуно је очекивано да људи из власти користе овакве ситуације да додатно попуне џепове.

Примјер Колегијума за преговоре са ЕУ, који се за 12 мјесеци састао једном, открива нам и да премијер Ђукановић уопште није заинтересован за европске интеграције Црне Горе. То је било очигледно и након његове недавне изјаве да је могуће да Црна Гора ,,исклиза’ са европског пута, што нам говори да он никада неће прихватити услове које нам је прописала ЕУ, а нарочито ће се грчевито борити против поглавља 23 и 24“, закључио је Вучуровић.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Kako su se više udarali u prsa i zaklinjali u Crnu Goru, tako su više rasli njihovi računi u inostranstvu. A naivni narod, neka se i dalje svađa oko identitetskih pitanja.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here