Насловна Политика Ђукановића питају о НАТО, ауто-путу, Мамули

Ђукановића питају о НАТО, ауто-путу, Мамули

0
ПОДИЈЕЛИ

Milo Djukanovic7

Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић одговараће данас у парламенту на питања посланичких клубова, а ДФ и даље бојкотује премијерски сат.

Посланици ће премијера питати о НАТО интеграцијама, изградњи ауто пута Бар – Бољаре, инвестицијама, закупу острва Мамула, пољопривреди, случају Лименка.

У име ДПС-а, Ђукановића ће посланик те партије, Тарзан Милошевић, питати којом динамиком напредују припремни радови и какви су досадашњи ефекти у овој фази изградње ауто-пута.

Шеф посланичког клуба СДП-а, Борислав Бановић, премијера ће питати како наредне мјесеце види у погледу НАТО интеграција, с обзиром да улазимо у, како је рекао, „завршни дио временског оквира, који је од стране Алијансе, предвиђен за одлуку о пријему Црне Горе у савез“.

Данијелу Марковић, у име СНП-а, занима да ли је Влада Цме Горе закључењем Уговора о давању у дугорочни закуп локалитета острво Ластавица са тврђавом „Мамула“, са компанијом ОРАСЦОМ Девелопмент Холдинг у потпуности заштитила интерес државе.

Лидер Позитивне Дарко Пајовић питаће Ђукановића колико је црногорских исељеника који се могу сматрати пословно успјешним у међународним оквирима, инвестирало свој капитал у Црну Гору, о коликој суми се ради, колико је нових радних мјеста отворено таквим инвестицијма као и у које привредне гране је тај новац уложен.

Премијера Ђукановића ће посланица Клуба албанских партија, ХГИ и ЛПЦГ, Љерка Драгичевић, питати да ли зна да се спроводи тиха, али агресивна асимилација Црне Горе.

Велизар Калуђеровић питаће премијера колико је до сада исплаћено Ацу Ђукановићу као тужиоцу у спору против тужене државе Црне Горе по правоснажним пресудама Основног суда у Подгорици и Вишег суда у Подгорици на име накнаде штете – измакле добити настале неиспуњавањем уговорних обавеза државе поводом купопродаје земљишта на локацији објекта МУП-а “Лименка” у Подгорици.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here