Насловна Насловна Ђукановића ће ухапсити одмах након ступања Црне Горе у НАТО

Ђукановића ће ухапсити одмах након ступања Црне Горе у НАТО

8

„Из докумената Илије Даковића, саветника у мисији Црне Горе при НАТО, јавност је сазнала да ће Мило Ђукановић бити затворен, а да ће Милица Пејановић-Ђуришић, министарка одбране ЦГ, заузети његово место годину дана након што та земља уђе у НАТО“, наводе електронски медији.

Milo Djukanovic 707

Мала балканска држава Црна Гора је поново у центру пажње јавности. Један исти човек влада том земљом од 1991. године, као премијер, председник и сада поново као премијер. Често га називају последњим диктатором у Европи, корумпираним човеком и мафијашем. Дозволите ми да вам представим Мила Ђукановића, премијера Црне Горе.

Након што је Црна Гора стекла независност од Србије, лако је потпала под утицај САД и Западне Европе, које су, чини се, замрзле фигуре на политичкој шаховској табли Црне Горе.

Међутим, неке чињенице указују на то да ће се ситуација променити. Из докумената Илије Даковића, саветника у мисији Црне Горе при НАТО, јавност је сазнала да ће Мило Ђукановић бити затворен, а да ће Милица Пејановић-Ђуришић, министарка одбране ЦГ, заузети његово место годину дана након што та земља уђе у НАТО. Очигледно, она је већ обавештена, и ја претпостављам да је већ почела да окупља свој тим.

Испод је извештај министра одбране Даковића са ознаком «хитно» од 16. јула 2015.:

dopis dakovic

Питам се, да ли премијер зна да му се приближава крај политичке каријере док упорно гура Црну Гору у правцу интеграција у НАТО. С друге стране, мала је вероватноћа да би ионако ишта могао променити. Због својих бројних преступа, једина ствар која му је преостала је да прати курс који му диктира Вашингтон.

Деведесетих година је Црна Гора била центар криминалног бизниса кријумчарења цигарета. Канцеларија Италијанског тужилаштва је прикупила доста доказа против Ђукановића. Детаљан извештај написан је на целих 409 страница. Тужилац Ђузепе Шелси је назвао Мила Ђукановића црногорским мафијашки босом.

Кривични поступак против Ђукановића је и даље отворен у Италији, а Интерпол је већ давно добио захтев за његово притварање. То је један од разлога зашто протокол служба управе Црне Горе мора да координира све стране посете Ђукановића са органима закона земаља домаћина.

Многи истинољубиви људи који су покушали да зауставе Ђукановића су убијени. На пример, новинар Душко Јовановић, главни и одговорни уредник црногорског дневног листа «Дан», убијен је испред своје канцеларије 2004. године. Иво Пуканић, уредник хрватског часописа «Натионал», погинуо је када је његов аутомобил експлодирао 2008. године. Обојица су спроводили новинарску истрагу против Ђукановића.

Суд Јужног дистрикта Њујорка је 2001. донео одлуку да су Ђукановић и његова сестра Ана Коларевић били умешани у корупцију приликом приватизације црногорског Телекома. Истражни органи објаснили су да је породица Ђукановић закључила четири лажна уговор са Мађарским Телекомом, и на крају добила око 7,35 милиона евра.

Током своје дуге владавине, Ђукановић и његова породица преузели су контролу над главним економским секторима Црне Горе.

Премијер Ђукановић поседује све акције компаније Капитал Инвест, која се бави дистрибуцијом кредита страних инвеститора. Ђукановић и његов кум Вук Рајковић су сувласници глобалне инвестиционе компаније Црне Горе. Осим тога, Ђукановић држи око 25% акција приватног Универзитета Доња Горица који се налази у Подгорици.

Супруга Мила Ђукановића и његов брат Ацо су стопостотни власници основног капитала Прве банке Црне Горе. Узгред, многи чланови владе имају вишемилионске кредите у тој банци.

Треба напоменути да основни капитал Ђукановића износи око 1,2 милијарди евра, а да се он се налази у америчким банкама. Овим капиталом, кроз три консултантске компаније, управља Емина Коларевић, његова сестричина.

Криминална позадина Мила Ђукановића и веза са подземљем га чине црном овцом међу лидерима земаља НАТО-а и нежељеним гостом. Али Сједињене Америчке Државе ипак снажно подржавају Ђукановића; он је веома посвећен и обећава да ће Црна Гора ући у НАТО. Ово и јесте одговор зашто је он на власти више од 20 година.

Чини се да ће улазак Црне Горе у НАТО против воље народа бити последње дело које се односи на корупцију човека по имену Мило Ђукановић.

Ево и других докумената Илије Даковића…

dakovic2 dakovic3

Извор: http://drakulablog.com/2016/01/23/djukanovic-to-be-jailed/  и „Новински фронт“ 

http://srb.news-front.info/2016/01/23/ukanovi-a-e-uhapsiti-odmah-nakon-stupana-tsrne-gore-u-nato/ 

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  NEĆEMO u NATO. a đukandera i gospođu ministarku možemo mi uhapsiti. i da završi kao Čaušesku ne bi mi ga bilo žao. a imovinu pokradenu tamo ne može ponijeti

 2. 0
  0

  Milo se odavno ne pita nizasta. Obicna marionetica kojoj je to godilo. Kako njemu tako i onima oko njega.
  Odavno su dusu prodali djavolu, a djavo uvijek dolazi po svoje.

 3. 0
  0

  Sve što je trebalo rekao je anonimni.
  On veoma revnosno sprovodi sve što Ameri traže od njega a ako je kome zlo učinio onda smo to mi,Da bi za to odgovarao nužno je biti protiv ulazka u NATO bulumentu.

 4. 0
  0

  Има ли родбинске везе Даковић пронађен у ријеци и овај Даковић?
  Д али је то нека освета за нешто???

  Биће промјена! А тај новац који је у банкама, то не припада Ђукандерима нити њиховим ортацима, већ власницима банака који их држе на власти због својих интереса.

 5. 0
  0

  Snila baba sto joj drago bilo! E želja će vas biti četnici još dugo vremena! Jeste li svjesni od kad to pričate i prijetite? Ni vi se sami ne možete śetit kad ste počeli sa prijetnjama zajedno sa vašim vojvodama! Śete đe ste jer i za đe ste nijeste!

 6. 0
  0

  Koliko ga god vi pokusavare blatiti on je jos jaci,opstati toliko godina na vlasti,pored vas takvih pa i nije mu bili teski i jos dugo ce.Zivio Djukanovicu 100god.Psi laju karavani prolaze.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here