Насловна Политика Ђукановић: За учлањење Црне Горе у НАТО је углавном неправославно становништво

Ђукановић: За учлањење Црне Горе у НАТО је углавном неправославно становништво

4
ПОДИЈЕЛИ

Скупштина Црне Горе је данас наставила расправу о Резолуцији о подршци учлањењу у НАТО.

Посланик ДФ-а, Предраг Булатовић нагласио је да је НАТО демократска институција која је одговорна за смрт више од 30 милиона људи.

НАТО је „добро организована мултинационална фирма која тражи нова градилишта“, казала је самостална посланица Јелисава Калезић. Она је подсјетила на интервенције НАТО-а у Ираку, Босни и Херцеговини, бившој Југославији, на Косову и Метохији. Калезић је нагласила да је референдум једини исправан начин кад се одлучује о судбинским питањима.

Посланик Милутин Ђукановић (ДФ) казао је да су ово дани у којима Црна Гора раскида са својом традицијом, историјом, културом и духовношћу. Он је рекао да овај тзв. заокрет ка западу јесте издаја интереса народа који вјековима живе овдје.

„Ни једној од династија која је последњих 1000 година владала овим простором није падало на памет да овај простор одвоји од прирадности свом природном источно-православославном окружењу“, истакао је Ђукановић.

Он је нагласио да је власт уцијењена и мора да прода историју, културу и традицију, а још има и образа да изјављује како је то на добробит свег народа.

Криминално-авантуристичка организација (ДПС) води нестајању Црне Горе, барем оне коју познајемо“, казао је Ђукановић.

Он се осврнуо на подијељеност хришћанског живља у Црној Гори: „Већина припадника неправославних житеља, готово 100 одсто, су за учлањење Црне Горе у НАТО пакт. Хришћанска заједница, захваљујући дјеловању ДПС-а је жестоко подијељена.“

Ђукановић истиче да и када бисмо прихватили као тачне анкете које даје ДПС, по којима је 50 одсто народа за учлањење ЦГ у НАТО, једноставном анализом бисмо дошли до рачунице да је двије трећине православних хришћана против учлањења.

Ући у организацију чија је суштина дјеловање против Русије и тиме постати мета Русије може да уради само само оваква, криминално-авантуристичка власт“, нагласио је он.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Ovo se zove diskriminacijom, kao i govorom mrznje. U Crnoj Gori ne zive iskljucivo pripadnici jednog naroda, jedne vjere, pa i jedne rase. Zato vi, nikada, necete biti u prilici da formirate vlast – uvijek se obracate samo jednoj, odredjenoj, grupi populacije, dok druge odbacujete od sebe ovakvim nastupima mrznje. Vi dijelite ljude, pa je vas limit tih 10-ak procenata krajnje desno orijentisanog naroda.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here