Насловна Политика Ђукановић: Вујачића знам дуго, био је одговоран репрезент црногорских интереса

Ђукановић: Вујачића знам дуго, био је одговоран репрезент црногорских интереса

0
ПОДИЈЕЛИ

Премијер Мило Ђукановић увјерен је да је Влада добро поступила именујући Ранка Вујачића за новог амбасадора Црне Горе у Њемачкој.Milo Djukanovic 019

Ђукановић је данас казао да је „апсолутно увјерен“ да ће Вујачић који је до сада био мање-више непознат црногорској јавности, квалитетно обавити посао амбасадора у држави која је најутицајнија чланица ЕУ.

„Вујачића знам јако дуго, још из времена када је радио у једној од агенција УН у Бечу – УНИДО. Био је врло престижан човјек у тој организацији, врло одговоран репрезент онога што су црногорски интереси у тој агенцији, у систему УН и у Аустрији као сједишту УНИДО. Годинама смо остваривали одличну сарадњу, а прије неколико година он се укључио у шири састав црногорског МИП-а и једно вријеме био и директор Дипломатске академије МИП-а. Имајући у виду то колико је дуго провео у том културном миљеу живота у Аустрији, са беспрекорним познавањем њемачког језика, укључујући и све друге аспекте његовог друштвеног ангажмана, нисам се изненадио када је министар иностраних послова Игор Лукшић предложио Вујачића за амбасадора у Берлину“, казао је Ђукановић одговарајући на питање „Вијести“ што је Влади препоручило Вујачића за тако одговорно и осјетљиво постављење у диломатскоиј мрежи Црне Горе.

Доктор електротехничких наука и велики мајстор Регуларне велике ложе Србије Ранко Вујачић је одлуком Владе прије неколико дана, именован за амбасадора Црне Горе у Њемачкој која важи за државу из реда најважнијих дипломатских пунктова на свијету.

Против те одлуке, према изворима „Вијести“, гласали су министри одбране и унутрашњих послова Милица Пејановић Ђуришић и Рашко Коњевић.

Вујачић је рођен у Београду 1951 године, никада није живио ни радио у Црној Гори,а поред аустријског и српског, има и држављанство Црне Горе које је добио прије пет година и то на предлог премијера Мила Ђукановића.

Вујачић је наводно својевремено у Организацији уједињених нација за индустријски развој (УНИДО) са сједиштем у Бечу, лобирао за потапање кањона Таре како би се изградила хидроелектрана Бук-Бијела.

Осим што је први човјек масонске ложе Србије, Вујачић је и члан српског огранка Трилатералне комисије, удружења које је познато и као свјетска влада у сјенци.

Чланица српског огранка Трилатерале – „East-West brigate”(EWB) однедавно је и сестра премијера Мила Ђукановића, Ана Ђукановић.

У владајућим круговима се шпекулише да је именовање Вујачића заправо контрауслуга за лобирање за Бук-Бијелу и заслуга што је Ана Ђукановић постала чланица дијела Трилатерале.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here